Nyomtatás

Hárommillió embert kávéztatott meg reggel a Nescafé

593

nescafeGlobális és közösségi élménnyé próbálta tenni a reggeli kávézást kampányakciójával a Nescafé. Először Budát és Pestet kötötte össze, majd az egész világot bevonta akciójába a Nescafé, amelyet a kávé világnapja alkalmából rendezett szeptember második felében. Aki figyelte az eseményeket, láthatta azkat a kisfilmeket, amelyek az esemény kapcsán a közösségi médiában keltek életre.

A világnapra tervezett globális kampányt megelőzően a Duna két partja közé egy speciális távbeszélővonalat épített a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem elé, hogy utána egy világot átszelő lánccal kössön össze több millió kávérajongót.

A Nescafé szeptember 15-i eseményén a piros bögrék voltak a telefonkagylók: Budán és Pesten egy-egy kávéházi asztalnál lévő emberek együtt kávézhattak rádiókapcsolat útján.

A budapesti esemény megszervezésével a globális akcióra próbálta felhívni a figyelmet a Nescafé. A világnapon, október 1-én (bizonyos források szerint a kávézás világnapja szeptember 29.) bárki részt vehetett a 60 ország bevonásával megszervezett közös reggeli kávézásban, ha azt megelőzően #goodmorningworld és a #hungary hashtaggel egy szelfire hajazó videót töltött fel a Nescafé Facebook-oldalára, amelyen a forró kávéval teli bögrét virtuálisan átvette, majd továbbadta valakinek.

Az ezekből a kisfilmekből összefűzött videó a közösségi médiában volt látható.

A közös kávézással 15 millió embert értek el livestream útján, ezt 3 millióan követték élőben világszerte.

(Forrás: http://www.turizmusonline.hu)

Erdeiné Visegrádi Katalin

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek