Nyomtatás

Ice-Art Bt.

13492

Cégünk 1998-ban alakult kifejezetten jégszobrok készítésére. Az eltelt idők alatt, hungarocell szobrokkal, tematikus díszletekkel (ezen belül komplett teremdekorációval), homokszobrokkal és faszobrok készítésével bővítettük tevékenységi körünket. Tevékenységünk összetett alkotási forma, vannak individuális szobrok és csapatban készített remekművek.

Sokan azt gondolják, hogy a jégszobrászat csak télen létezhet. Ezzel szemben egész évben szobrászkodunk, mivel nemcsak köztéri bemutatókra készítjük a jég-homok és egyéb szobrokat, hanem esküvők, rendezvények egyik dekorációs elemeként díszíti a helységet, illetve hűsíti az ételeket és az italokat.

Magyarországon egyedüli technikával fagyasztjuk a kristálytiszta átlátszó jeget, amely lehetővé teszi a lassú olvadást. Így a jégszobrok élettartamát 2 órával növeljük, ami a szobrok méretétől függően 8-12 órát jelent, de esetenként 15-18 óra sem elképzelhetetlen.

Ez az idő a kezdeti forma megőrzésének az ideje. A szobrokat olyan installációkra helyezzük, melyek elvezetik illetve összegyűjtik a cseppvizet és EGYEDI VILÁGÍTÁST nyújtanak. A világon elfogadott szabványmérete jégtömböknek a 100 cm x 50 cm x 25 cm, a súlya 125 kg. Egy ilyen méretű tömbből kifaragott, pl.: hattyú 8-9 órán át nyújt esztétikai örömöt az adott rendezvényen.

A homokvár építését gyerekként már mindannyian ismertük, de nem gondoltuk volna, hogy több méter magas szobrokat is lehet készíteni e pergő anyagból. Valójában ugyanazt a technikát használjuk, csak a forma nagyobb. Nagy méretű formába döngöljük a homokot, tömörítés után lebontjuk a formát, és jöhet a faragás.

Az első nagy méretű homokszobor készítése Magyarországon M. Tóth Zsolt nevéhez fűződik, amit 2003-ban finn barátaival Győrben készített. Ezt követően, minden évben lehetett ill. lehet találkozni munkáinkkal az ország több területén és külföldön.

A homokszobrok ellenállnak az időjárás viszontagságainak a megfelelő tömörítésnek köszönhetően. Az eddigi legtovább fennmaradó homokszobor 6 hónapig volt látható a helyszínen. Belső térben elkészítve pedig akár 10 évig is eláll. A mérete bármekkora lehet, ez csak forma és homok kérdése.

Elérhetőségeink:

tel.: 06-20-949-5032

e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.iceart.hu


 Az Ice-Art Bt. szobrászának az alkotásait a szerzői jog védi!

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek