Nyomtatás

Itt a friss toplista: ezek a legjobb Budapesthez közeli ingyenes strandok

858

Hazai természetes vizeink minősége kiváló, a legtöbb kijelölt fürdőhely nagy biztonsággal használható. Most összeszedtük a fővároshoz közeli legszebb strandokat, ahol egészen biztosan jól fogja érezni magát a család hétvégén.

Igazi nyárias meleg hétvégével búcsúzik tőlünk a június: az utolsó hétvége is vízpartra csábít mindenkit. De mivel hónap vége van, összeszedtük azokat a fővároshoz közeli strandokat, ahol ingyen mártózhatnak, aki bírják a természetes vizeket.

Az NNK tavalyi összesítése alapján az országos helyzetkép nagyon kedvező. A 274 kijelölt természetes fürdőhely közül 165 természetes fürdővíz kapott kiváló, 64 jó és 6 tűrhető, 4 kifogásolt minősítést.

A 2021-es évi adatok alapján kifogásolt volt a vízminőség a békési Dánfoki strandon, a tiszakécskei Tisza-parti strandon, Soltvadkerten a Vadkerti tófürdőben, és a gárdonyi Tini strandon. A teljes lista, melyben szerepel a többi kiváló, jó és tűrhető vízminőségű strand innen tölthető le. Az idegenforgalmi szempontból kiemelt tavaink - Balaton, Tisza-tó, Velencei-tó - mellett a természetes fürdőhelyek zöme továbbra is kiváló besorolású.

A strandok listája itt található >>

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek