Nyomtatás

Változatos programokat szervez a lakosság számára a vízmű

402

A szemléletformálás érdekében rajzpályázatokkal, kvízjátékkal, interaktív előadásokkal, bemutatókkal és nyílt napokkal indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A program Veszprém megyei részleteiről Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője a Naplónak elmondta: a Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában című projektet közel 150 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósítják meg.

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) projektjének központi eleme, a Vizek Háza élménypark, bemutatóterem és tanösvény a működési területük egyik legnagyobb víznyerőhelyének számító Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen épül meg. A projekt más elemeivel – mint az online kvízjáték és a rajzpályázat – valamennyi felhasználójukat megcélozzák, azaz a megye lakói is jelentkezhetnek azokra, illetve részt vehetnek rajtuk, ahogy további pályázataikon is.

Megtudtuk, hogy ismeretterjesztő konferencián, iskolai vetélkedőn, interaktív előadásokon és bemutatókon is várják az érintett Veszprém megyeieket. Nyílt napokat is tartanak majd: a megye területén Balatonfüreden, az Észak-balatoni Vizsgálólaboratóriumban, valamint sümegi és tapolcai szennyvíztelepükön. A felsorolt programok részleteiről a pandémiás helyzet változásának függvényében folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket honlapjukon, a projekt aloldalán.

Mindezeken kívül Balatonalmádi, Csopak és Lovas lakosságát is érinti majd a közösségi oldalas kampányunk, amelyet annak érdekében indítunk, hogy ösztönözzük a fűzfői szennyvízelvezetési ­agglomeráció korábban nem csatornázott településrészeinek lakosságát a kibővített csatornahálózatra való rákötésre – nyilatkozta Lakatos Edina.

A sajtószóvivő hozzáfűzte, a hálózat bővítése, valamint az, hogy a fejlesztés részeként korszerűsítették a balatonfűzfői szennyvíztelepet, hosszú távon megoldja a beruházásban érintett települések szennyvizének ártalommentes elhelyezését, megszüntetve ezzel a talajvíz szennyezését, és a sérülékeny ivóvízbázisok veszélyeztetését, továbbá biztosítja a környező felszíni és felszín alatti vizek minőségének védelmét.

(Forrás: veol.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek