Nyomtatás

Sztoriznak a plakátok

598

A megidézett koncertek még so­­kak fejében ott dübörögnek, a zenekarok egy része ma is aktív, mégis kellemesen nosztalgikus a MűHáz Egyesület kiállítása.

A néhol az inkább lelkes és leleményes, mint kimagasló grafikával készült plakátok pillanat alatt elevenítik fel részben a vásárhelyi Ifjúsági Park, a Metró zenében gazdag korszakát. Így a tárlat lényegesen több húsz darab keretbe foglalt fénymásolt plakátnál.

– Az ezredforduló derekán az alternatív, punk és rock zenei irányzatok képviselői töltötték meg a vásárhelyi klubokat. Ak­koriban, a házi készítésű A4-es vagy A3-as méretű fénymásolt plakátokkal is hirdették a helyi zenekarok a koncertjeiket. A kiállításon húsz plakátot lehet megtekinteni a KépKapTár Galériában a Bocskai utca 1.-ben. Ezek között találhatók profi, amatőr, megszűnt vagy jelenleg is aktív zenekarokat hirdető plakátok – fogalmazta meg Radics Márk, a MűHáz Egyesület elnöke a Rideg Andrea magángyűjteményének válogatott darabjait bemutató tárlatról.

(Forrás: delmagyar.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek