Nyomtatás

Idén is nyári programok özöne várja a nyaralókat Siófokon

2767

Siófok ezen a hétvégén a Bagossy Brothers Company-vel, Majka&Curtis koncerttel és Fradi Kamionnal várja a látogatókat, de a következő hetekben is ezernyi izgalmas élményt kínál majd a nyaralóknak.

Idén is érdemes a nyáron meglátogatni Siófokot, mert a nyár folyamán rengeteg izgalmas programmal és koncerttel várják látogatóikat - derül ki a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

A csodás balatoni panorámát nyújtó óriáskerék egészen éjfélig forog a strandon, a gyerekeket várja a KalandPart ugrálókastélya és az állatpark, de a PLÁZS fehér homokja, számtalan vízi sport és nyári program is elérhető a strandon.

Az aktív élmények szerelmeseinek a kajak, a SUP és a rengeteg vízisport mellett kerékpáros és gyalogos túraútvonalakat is kínál a város és környéke.

A frissítő kulturális élmények otthona, a SzínPart augusztus végéig rengeteg szuper programot kínál a szabadtéri színpad különleges hangulatát kedvelőknek. A Gyermekszínpad és Játszóház vetélkedőkkel, kézműveskedéssel és mesejátékokkal várja a gyerekeket. A nyári estéken ezen kívül neves előadók lépnek fel: Zoltán Erika, az ExperiDance műsorai, Király Linda és Szikora Róbert és az R-GO élő koncertjét is élvezhetik a rajongók.

Az idei nyár nagyrendezvényei a Hajóállomáson teremtik meg a hamisítatlan siófoki hangulatot. Július 30. és augusztus 1. között a Gasztrokikötő vonultatja fel a siófoki gasztroélményeket, a zenei aláfestést Betty Love és Vastag Csaba koncertjei adják.

Augusztus 13-22-ig pedig a Balatoni Kenyér és Bor hete várja a kikapcsolódni vágyókat olyan sztárokkal, mint Pápai Joci, Bereczki Zoltán és az Irigy Hónaljmirigy, és természetesen a balatoni tűzijáték sem maradhat el Magyarország születésnapján.

A Víztorony, az ingyenes Belvárosi Estek programsorozat a hét szinte minden napján várja az érdeklődőket. A Vakációs Gyermek Koncertek keretében a zenei élmény mellett kézműves foglalkozások és népi játszótér szórakoztatja a kicsiket. A kedd a Nyáresti Operett Előadások napja, amit júliusban a Swing Szerda, augusztusban pedig a Jazz Szerda követ olyan zenészekkel, mint Varga Feri és Balássy Betti, vagy Falusi Marian.

De a nyáron zenél Siófokon többek között Tompos Kátya és Friderika is, majd a hangulatos KulTerasz irodalmi estjein olyan művészek előadásait hallhatjuk, mint Für Anikó vagy Haumann Petra.

A hét utolsó napján a Jókai parkban hallgathatjuk a Zene a Zöldben meghívott előadóit: például Szabó Leslie-t, a Bossa Doradót és Horgas Esztert is.

Július végén Siófokra érkezik a Klassz a pARTon fesztivál is, ahol Kocsis Zoltán és Fischer Annie zongoraművészekre és Tátrai Vilmos hegedűművészre emlékeznek családtagok, muzsikustársak.

A PLÁZS is izgalmas koncertekkel színesíti nyári pihenésünket, hiszen az idei évben is különleges zenei produkciókat vonultat fel hétvégente a Balaton-parti ellazulás központja. Júliusban fellép a Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, illetve a Follow The Flow és ByeAlex is. Augusztusban is mindenki talál érdeklődéséhez illő koncertet, hiszen érkezik a Tankcsapda, a Balatoni Retro Láz a 90-es évek sztárjaival, az EDDA Művek, majd Fenyő Miklós.

Ha pedig Siófok kulturális örökségével ismerkednénk, a Víztoronytól induló, ingyenes Siófoki Sétákon Kálmán Imréről, Varga Imre szobrairól, vagy a kulturális és fürdőélet indulásáról hallhatnak a résztvevők a témákhoz kapcsolódó útvonalakat bejárva.

További programokért és a részletekért érdemes követni a város hivatalos Facebook oldalát, a SiófokGuide-ot, ahol folyamatosan beszámolnak a siófoki programokról, élménykínálatról.

I Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek