Nyomtatás

Online programokkal jelentkezik idén az Olasz Gasztronómiai Világhét

587

Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között. Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között.

A világhét idei első programjaként az Ízlés szerint fűszerezve (Quanto basta) című filmet vetítik a Távmozi platformon november 23-án 19.30-tól – közölte az MTI-vel a Budapesti Olasz Kultúrintézet. Francesco Falaschi játékfilmjében Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez.

November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszékének egyetemi tanára, sok más könyv mellett a magyarul is olvasható Éhség és bőség – A táplálkozás európai kultúrtörténete című kötet szerzője tart előadást Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger címmel.

A Zoom platformon meghirdetett webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete (La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene) című, 1891-ben megjelent kötete jelentős hatást gyakorolt az olasz gasztronómiára és kultúrára.

November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja: Domenico Cilenti séf avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba.

A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán-díjra jelölt filmjének vetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, lakása aztán gyorsan tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell.

A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött

www.iicbudapest.esteri.it honlapon. (MTI)

(Forrás: www.trademagazin.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek