2018. július 16., hétfő - Valter

Zenergia, 2018. július 21.

udaivar oroszlanudvarA koncerten Balázs János előadásában felcsendülnek a romantikus zongorairodalom legismertebb melódiái, majd Miklósa Erika Balázs Jánossal közösen opera áriákat és dalokat ad elő, Lajkó Félix pedig a tőle jól megszokott improvizációs estből mutat ízelítőt a közönségnek.

 

A 2002-ben alapított Szemem Fénye Alapítvány (7634, Pécs, Gém u. 7.) célja, hogy a beteg gyermekek és az őket gondozó családok ne maradjanak egyedül a küzdelmük során. Az Alapítvány működteti a 2010-ben felépített Dóri Házat, Magyarország első gyermekhospice-házát, ahol az érintettek térítésmentes ellátásban részesülnek.

A Szemem Fénye Alapítvány azon próbál segíteni, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek méltósággal búcsúzhassanak az élettől, a család többi tagja pedig tőlük. A Dóri Ház nem a halál otthona, hanem az élet szentélye. Az Alapítvány munkatársai azért dolgoznak, hogy a haldoklás ne a halálhoz vezető szenvedést jelentse, hanem azt az emberhez méltó élet részévé változtassa.

A gyermekhospice-ház szolgáltatásait 0–24 éves kor közötti, krónikus vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, fiatal felnőttek és családjaik vehetik igénybe és a legmesszebbmenőkig igazodik a beteg gyermek ápolási és az Őt nevelő család igényeihez. Az Alapítvány azon dolgozik, hogy a legteljesebb lelki, szociális és fizikai támogatást nyújtsa a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt, akik a Dóri Házban eltöltött idő alatt szép emlékekkel gazdagodnak.

Időpont:  2018. július 21.
Helyszín:  Budaivári Palota Oroszlán Udvar
Információmvmzenergia.hu

(Rendezvény Világ)