2018. március 17., szombat - Gertrúd

Eseménydús őszt ígér az MTÜ

zaszlokMind a hivatásturizmus, mind a bor és gasztronómia, mind pedig a nagy utazási vásárok területén a legjelentősebb rendezvényeken való részvételre is készül ősszel az MTÜ és kiállító partnerei – számol be róla az ügynökség hírlevele. Cikkünkben végigvesszük, hol is lesznek ezek a szakmai részvételek.

Szeptember 5–7. között Mainz-ban, a ZDF német televíziós társaság által szervezett Magyar Napokon vesz részt az MTÜ saját standdal. Eközben elkezdődik és szeptember 6–10. között zajlik a CMT Stuttgart, az utazás szerelmeseinek turisztikai kiállítása, amelynek 2018-ban díszvendége is lesz Magyarország. Szeptember 26–29. között már Párizsban jelenik meg az MTÜ, az IFTM Top Resán, Franciaország legnagyobb turisztikai szakmai vásárán, amelyen 160 desztinációt mintegy 1600 kiállító képvisel majd.

Októberben a Las Vegas-i IMEX America MICE kiállítás is fontos rendezvénynek számít, mert itt komoly érdeklődés mutatkozik Budapest iránt. Október 12–14. között tartják Olaszország legnagyobb turisztikai szakmai kiállítását Riminiben, a TTG Incontrit, ahol szintén jelen lesz ügynökségünk.

A közép-kelet-európai térség együttműködésének jegyében 16 ország egységes arculattal jelenik meg Ázsia prominens turisztikai szakmai kiállításán, a GTEF-en Makaóban.

ProWein 2016: a magyar stand a világ legnagyobb borászati vásárán | Fotó: agronaplo.hu

Novemberben Londonban kerül sor a WTM-re, a világ második legnagyobb turisztikai szakmai kiállítására. Ebben a hónapban Ázsiában is újra lesz kiemelt rendezvény, a ProWine China, amely a kontinens legnagyobb bor kiállítása és vására, ezt november 14–16. között Shanghaiban tartják.

Idén Budapest ad otthont az Ifjúsági Sommelier világbajnokságnak szeptember 28–30. között, amelyre 5 kontinens 16 országából érkeznek 31 év alatti ifjú sommelier-k versenyezni, közülük többen díjazott és elismert – nem egy esetben Michelin-csillagos – éttermekben szereztek már tapasztalatokat. A sok külföldi megjelenés mellett fontos kiemelni az ősz legnagyobb hazai nemzetközi szakmai eseményét: az European Travel Commission (ETC) nálunk rendezi meg 94. közgyűlését – zárul az MTÜ közleménye.

(Rendezvény Világ - Turizmus.com)