2020. július 9., csütörtök - Lukrécia

Rendezvények

2021. április 20-30. közötti időszakra halasztják a drupa szakvásárt

144

A 2020. június 16-26. között tervezett drupa szakvásárt a 2021. április 20-30. közötti időpontra halasztják. A Messe Düsseldorf vásárvállalat ezzel a lépéssel követi a német szövetségi kormány válságstábjának javaslatát, amely szerint a nagyszabású rendezvényekkel járó kockázat értékelése során vegyék figyelembe a Robert Koch Intézet ajánlásait.

Ezekből az ajánlásokból kiindulva, valamint tekintettel arra, hogy Európában is ugrásszerűen nőtt az új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma, a Messe Düsseldorf átértékelte a helyzetet. Ezen kívül Düsseldorf tartományi főváros 2020. március 11-én elrendelte, hogy betiltanak minden, egyszerre 1000 jelenlévő résztvevőnél nagyobb rendezvényt.

„A döntést a tanácsadó testületeinkkel és a szakmai védnökséget ellátó szövetségekkel szorosan egyeztetve hoztuk meg” – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH vásárvállalat ügyvezetésének elnöke. Ez a döntés az érintett ágazatok kívánságát is tükrözi: „Partnerként most az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a kiállítóink gazdasági veszteségeinek csökkentése érdekében.“

„Düsseldorf városa betartja a tartományi kormányzat utasításait. A célunk az, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését és ezzel megőrizzük az egészségügyi ellátórendszer működőképességét“ – hangsúlyozta Thomas Geisel, Düsseldorf főpolgármestere és egyúttal a düsseldorfi vásárvállalat felügyelő bizottságának elnöke.

A vírus terjedésének lassítása a Robert Koch Intézet kinyilvánított célja. Annak érdekében, hogy a Messe Düsseldorf megfeleljen a kockázat-elhárítási felelősségének, a vállalatnak elsősorban a nagyszabású rendezvényekkel együtt járó fertőzésveszélyt kell a lehető legkisebbre csökkentenie. A nagyszabású rendezvényeknél felmerülő átfertőződés kockázatának csökkentésére irányuló intézkedéseket, amelyeket a Robert Koch Intézet egyértelműen meghatározott, mint például a rendezvény helyszínének a fertőzés veszélyével arányos átszellőztetése, a kockázatos csoportba tartozó személyek kizárása, valamint a beléptetési ellenőrzések teljes körű bevezetése, a gyakorlatban nem lehetett bevezetni. Az ezzel egyenértékű hatású intézkedéseket az előre nem látott, rohamos ütemű terjedés és az egyes rendezvények nagyságrendje, az akár 60.000 főnyi résztvevő tekintetében nem lehetett és nem is lehet méltányosan vállalni.

A drupa elnöke, Claus Bolza-Schünemann szintén csatlakozott ehhez a vélekedéshez:  „A drupa elhalasztása a legújabb fejlemények tükrében elkerülhetetlennek bizonyult. A döntés ezért helyes és felelősségteljes. Március közepétől már számos kiállító nekivágott volna a logisztikai előkészítésnek – a halasztás mai bejelentése miatt minden érintett időben tud reagálni, újradiszponálni és fel tud készülni a 2021. áprilisi új időpontra. Az ‚embrace the future – öleld át a jövőt‘  öröme 2021-ben is töretlen.”

Tekintettel arra, hogy milyen kockázatot jelent egy jelentős nemzetközi részvétellel zajló szakvásár, a szakmai szövetségek is üdvözlik a bejelentést. „A drupa a világ nyomdaiparának legnagyobb jelentőségű seregszemléje” – hangsúlyozta Dr. Markus Heering, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Nyomda- és Papírtechnikai Tagozatának ügyvezetője. Az ‚embrace the future – öleld át a jövőt‘ jelmondathoz hűen a seregszemle kiemelkedő jellemzője a nemzetközi szintű személyes kapcsolatépítés és a termékek működés közbeni, élő bemutatása. A fertőzésveszély most egyszerűen túlságosan nagy lenne, ezért is támogatjuk a halasztásról hozott döntést és örömmel várjuk a jövő évi rendezést.”

Jelzésértékű a düsseldorfi szállodaipar DEHOGA (vendéglátó-ipari gazdasági szövetség) szakmai szövetség révén megfogalmazott reakciója: „Arra ösztönözzük a tagságunkat és a teljes ágazatot, hogy a kiállítók és látogatók foglalásainak átütemezésében legyenek rugalmasak. A düsseldorfi szakvásárok, mint a drupa is, fontos szerepet töltenek be a város életében, a szállodaiparban és a vendéglátásban. Öngól lenne, ha nem kedveznénk a vendégeinknek” – vélte egyhangúlag a DEHOGA két képviselője, a Düsseldorf/Rajna-menti Neuss járási csoport elnöke, Giuseppe Saitta és a Düsseldorf/Rajna-menti Neuss járási szállodaipari és turisztikai szakcsoport részéről Rolf D. Steinert.

Werner M. Dornscheidt örül a széles körű támogatásnak és egyetértésnek ebben a különleges helyzetben: „Köszönjük valamennyi partnerünknek a nagyon jó együttműködést ebben a súlyos és sürgető döntésben. Örülünk annak, hogy ilyen gyorsan sikerült közösen találnunk egy új időpontot, mert ezzel is a lehető legnagyobb tervezhetőséget biztosítunk minden érintettnek.”

Magyarországi képviselet:
BD-EXPO Kft
Máté Szilvia
tel.: 1/346-0273
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.bdexpu.hu/drupa

 
Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Július 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Az önkormányzatok dönthetnek az Airbnbről

Az önkormányzatok dönthetnek az Airbnbről

More details
Világsztárok és újdonságok a Margitszigeten

Világsztárok és újdonságok a Margitszigeten

More details
Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

More details
Az önkormányzatok kezébe adja az airbnb-szabályozás jogát a kormány

Az önkormányzatok kezébe adja az airbnb-szabályozás jogát a kormány

More details
Idén kevesebb film szerepel a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában

Idén kevesebb film szerepel a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában

More details
Hogyan nyerjük meg a belföldi vendégeket? – ingyenes webinár

Hogyan nyerjük meg a belföldi vendégeket? – ingyenes webinár

More details
Az év harmadában lehetnek csak kiadva az Airbnb-s lakások

Az év harmadában lehetnek csak kiadva az Airbnb-s lakások

More details
„El kell kerülni a negatív árspirált a rendezvényiparban”

„El kell kerülni a negatív árspirált a rendezvényiparban”

More details
Újabb fejlesztés, kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke

Újabb fejlesztés, kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke

More details