Nyomtatás

2020-ban is folytatódik a Turizmus Akadémia rendezvénysorozat

164

2020-ban is folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség által tavaly októberben indított Turizmus Akadémia rendezvénysorozat. Január 14-én Szegeden, 15-én Szolnokon, 21-én Egerben, 22-én pedig Mátraverebélyen rendezik meg a következő megyei eseményeket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált, GINOP-1.3.5-15 konstrukció keretében megvalósuló Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) célja Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítése és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése. A program részeként az ország 19 megyéjében rendezik meg a Turizmus Akadémia rendezvénysorozatot. – emlékeztet közleményében az MTÜ.

2019-ben 15 megyei rendezvényen 60 előadás keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők a TIMEA program során három „niche” turisztikai termékkel: az orvosi, az akadálymentes és a szenior turizmussal.

Az eseménysorozat fő célja ezen három réspiaci turisztikai terméktípus népszerűsítése, fejlesztése és a megfogalmazott stratégiai célok elérésének elősegítése.

podA pódiumbeszélgetés során a gyakorlati tapasztalatokat is meg lehetett osztani a hallgatósággal

Az előadásokat követően pódiumbeszélgetésekkel nyílt lehetőség arra, hogy az adott megye turisztikai szereplői megosszák gyakorlati tapasztalataikat a hallgatósággal. A beszélgetések során a térségek turizmusában jelentős szerepet betöltő résztvevők olyan hasznos tapasztalatokat osztottak meg az érdeklődőkkel, amelyek iránymutatást és segítséget jelentenek a programban kiemelt célcsoportok felé történő nyitáshoz és a fejlesztések elindításához is.

A pódiumbeszélgetéseken ismertetett jó példák elősegítették a turisztikai vállalkozások szemléletformálását, új piacok elérését, ezáltal is hozzájárulva a projekt stratégiai céljainak teljesüléséhez – írja az MTÜ.

pod2Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmus szakmai igazgatója is előadott a Turizmus Akadémián

A rendezvénysorozat 2020-ban is folytatódik. A Magyar Turisztikai Ügynökség továbbra is várja az orvosi, szenior és akadálymentes turizmus iránt érdeklődőket a Turizmus Akadémia rendezvényein.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek