Nyomtatás

A térség rendezvényszervezője: Interjú Loksa Leventével

583

2024-ben az egyik legösszetettebb rendezvény az Ipoly Feszt lesz, amiben több mint 10 település vesz részt ismét. A régi megszokott fesztiválok mellett lesz egy-két új is, ahol nagyon jó zenekarok, énekesek és lemezlovasok fognak fellépni.

Hogyan lesz egy jegyzői pályára készülő fiatalemberből sikeres rendezvényszervező? 

  • Húsz éve végeztem az államigazgatásin, és sokáig valóban csak a jegyzői munka vonzott, de az élet úgy hozta, hogy sikeres lettem egy speciális vagyonvédelmi üzletágban 16 évvel ezelőtt, ami aztán teljesen más irányba vitte az életemet és a mai napig le is köt. Tehát több tevékenység is van az életemben egyszerre

Mikor kezdtél rendezvényeket szervezni?

  • A rendezvény-és konferenciaszervező képesítésemet még 2009-ben szereztem meg, hiszen korábban több bált szerveztem, zongoristaként pedig 8 éven át zenéltem rendezvényeken az egyetem alatt, tehát érdekelt. Valahogy szükségesnek éreztem, hogy megszerezzem ezt a képesítést, pedig idehaza a szervezők többsége e nélkül dolgozik. A legelső szabadtéri fesztiválunk a motoros találkozó volt Vácott 2012-ben, ami mögött akkor még a testvérem cége állt egészen 2016-ig. Az évi 2-3 fesztivált Wernke Ádám barátommal szerveztük meg, aki a váci rendezvények szervezésében azóta is töretlenül részt vesz. Ezzel a pár váci fesztivállal mentünk évente a Dunakanyar Rendezvényiroda Kft. 2016-os megalapításáig. Nővéremmel azért hoztunk létre ezt az új céget akkor, mert hosszú lobbi tevékenység után több rendezvény megszervezésére kaptunk lehetőséget Esztergomban. A városban mi akkor már évek óta dolgoztunk próbavásárlásokkal, így kapcsolatokra és barátokra tettünk szert. Ettől az évtől így már évi 8-10 fesztivált is szervezhettünk a Dunakanyarban, ami jelentős ugrás volt az életünkben, hiszen nem csak több, hanem nagyobb rendezvényeket is csinálhattunk. A Dunakanyar Rendezvényiroda nevet még kreatív kollégám, Wernke Ádám javasolta korábban, ami addig jó név is volt, amíg csak a Dunakanyarban tevékenykedett a cég. Feleségem, aki a kezdetektől jobb kezem a rendezvényeknél, 2017-ben bemutatott a szécsényi városvezetőknek, amely hivatalban korábban ő is dolgozott. Ezzel elindult a rendezvényiroda Nógrád vármegyei térhódítása, amelyet aztán szülővárosunk Balassagyarmat követett.

A teljes cikk: A térség rendezvényszervezője: Interjú Loksa Leventével

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek