Nyomtatás

Rendezvényhelyszín lesz a most megújult Rónai-malom Karcagon

628

Megújult a karcagi önkormányzat tulajdonában lévő Rónai-malom, a felújított épületben rendezvényeket, konferenciákat, kiállításokat tartanak majd. Szepesi Tibor polgármester tájékoztatása szerint a beruházásra 136 millió forint európai uniós támogatást nyert el a karcagi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

A korszerűsítés során új, galériázott padlásteret alakítottak ki, beépítették a tetőteret és új nyílászárók, áthidalók kerültek az épületre. Az ingatlan földszintje akadálymentessé vált, új közösségi tereket alakítottak ki a szakemberek a földszinten és a galériatérben. Emellett új vizesblokk, tálalókonyha, előtér létesült.

A beruházás során épületvillamossági és gépészeti felújítás is történt, így várhatóan jelentősen csökken az épület fenntartási költsége.

A felújított malomban rendezvényeket, konferenciákat, kiállításokat tartanak majd.

A megújult malom különböző rendezvényeknek ad majd otthont

Fotó: karcagtv.hu

Rónai István hengermalom-tulajdonos 1902-ben építtette a malmot, amely azután 1908-ban a tűz martalékává vált. Újraépítése után a malom 1910-ben kezdte meg működését és egészen az ötvenes évekig őrölt.

Bezárása után először a polgári védelem, majd a Györffy István Nagykun Múzeum raktáraként funkcionált. Az idők során a régi molnárházakból szociális lakások lettek, a malom mellé pedig beköltözött a Volán-telep és egy autószerelő-műhely is, így méltatlanná vált a malom és környezetének helyzete – áll a közleményben.

I Forrás: www.turizmus.com
Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek