Nyomtatás

Visszatért a pozsonyi karácsonyi vásár

703

Két év kihagyás után visszatér a pozsonyi Fő térre és Ferenciek terére a város legnagyobb karácsonyi vására.

A pozsonyi Fő téren álló, 12 méter magas karácsonyfán november 24-én kapcsolták fel a fényeket. A december 22-ig tartó vásár koncepciója a 2019-es évit követi, amikor is a város több újdonsággal is előállt, így például a készpénzmentes fizetés lehetőségével, a következetes hulladék-osztályozással, a visszaváltható poharak és a komposztálható edények bevezetésével. A vásárban több fertőtlenítő-állomást is kihelyeztek.

A különféle árusok mellett teret kap a nonprofit szektor és a fővárosban tevékenységet folytató kulturális intézmények is. Pozsony főváros standja például különleges és eredeti ajándéktárgyakat kínál a „Pozsonyi ikonok“ speciális kiadásból.

A Pozsonyi Karácsony fő szervezője idén a Pozsonyi Kulturális és Információs Központ (BKIS), amely megszólította és bevonta az együttműködésbe az egyes városrészeket és a városi szervezeteket is azzal a céllal, hogy a karácsonyi hangulat az egész fővárosban jelen legyen. Sok városrész saját karácsonyi vásárt is rendez, és Pozsony számos helyszínén tartanak adventi koncerteket, kvízeket, bazárokat, felolvasásokat, színházi előadásokat és kiállításokat.

A csütörtöki napok a szlovák színészek előadásában megvalósuló felolvasások jegyében telnek majd, miközben ezek jelnyelvre történő tolmácsolását is megoldják. A pénteki és szombati napok kellemes hangulatáról a tereken a szlovák zenészek koncertjei gondoskodnak, míg a vasárnapi programokat a családok és a gyermekek örömére állították össze.

pozsvas2

A programok azonban nem korlátozódnak csak a Fő térre és a Ferenciek terére, mivel a Klarisszák kiállító- és koncerttermében is lesznek adventi koncertek, illetve megrendezik a már közkedvelt swapokat is. Azokat a ruhákat, játékokat és könyveket, amelyeket a swapot felkereső látogatók nem cserélnek el egymás közt, a rászorulók részére juttatják majd el.

A karácsonyi hangulatot idén is fokozza a Karácsonyi erdő a Prímás-téren, amelyet a BKIS a Népművészeti Termékek Központjánál (ÚĽUV) tevékenykedő partnereivel együttműködésben készített. A téren található karácsonyfákat a pozsonyi általános iskolák és speciális általános iskolák tanulói díszítik fel saját készítésű, eredeti díszeikkel. A karácsonyfákat a későbbiekben jótékonysági szervezetekhez, illetve a hajléktalanok részére létrehozott szervezetekhez juttatják el, valamint a nehéz szociális körülmények között élőkhöz kerülnek.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek