Nyomtatás

Jelentős könnyítés jön a repülőtereken

556

Új, csúcstechnológiás 3D szkennereknek köszönhetően már 2024-ben megszűnhet az az intézkedés az Egyesült Királyságban, hogy a biztonsági ellenőrzéskor ki kell pakolni a laptopokat és a folyadékokat a kézipoggyászból - írja az Index.

A brit kormány tervei szerint két éven belül bevezetnék a fejlett technológiát, amely a kórházakban használt CT-szkennerekhez hasonlóan működik. A végső döntés azonban még nem született meg – írja a The Guardian.

A csúcstechnológiás 3D szkennert 2017 óta tesztelik a londoni Heathrow reptéren, így a reptér dolgozói rá tudnak nagyítani, és el is tudják forgatni a képet, hogy alaposan átvizsgálhassák a kézipoggyászok tartalmát.

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója a Timesnak nyilatkozva azt mondta, lassan bevezetik a technológiát, ami a Közlekedési Minisztérium szerint 2024 közepére várható. A vezérigazgató szerint addigra az utasoknak már megszokott lesz, hogy a folyadékok a táskájukban maradhatnak.

| Forrás: turizmusonline.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek