Nyomtatás

Nagy érdeklődés kísérte az első Travel Agency Dayt a BGE-n

757

Nagy sikerrel és magas részvétellel zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) közös szervezésében lezajlott első Travel Agency Day (TAD) a BGE Markó aula rendezvénytermében.

 A szakmai eseményt első alkalommal rendezték meg azzal a céllal, hogy felkeltsék a hallgatók érdeklődését az utazásszervezési szakma szépségeire, sokszínűségére, és közelebb hozza és megismertesse velük az utazási irodai tárgyakhoz kapcsolódó utazási vállalkozásokat – tájékoztatta lapunkat Hóka Péter, a MUISZ alelnöke, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Turizmus Tanszékének mesteroktatója.

A megnyitón Szalók Csilla egyetemi docens, a  BGE Intézetvezetője és Molnár Judit, a MUISZ elnöke, az OTP Travel Utazási Iroda Kft ügyvezetője köszöntötte a hallgatókat és az érdeklődőket.

Mindketten kiemelték hogy az iparág számára a BGE az egyik legjelentősebb munkaerő-utánpótlási bázis, ezért úgy gondolják hogy a turisztikai szakmának is fontos, hogy bemutatkozzon a jelenlegi hallgatóknál,és minél jobban megismertesse, milyen széles területet fognak át az utazásszervezéshez, értékesítéshez, desztináció- és szolgáltatásmarketinghez kapcsolódó szervezetek és cégek.

A szervezők az egész napos program keretében az utazási irodai világhoz kapcsolódó szinte összes területről hívtak előadót.

A délelőtti előadók között volt Wirth Klára, az MTÜ – Visit Hungary nemzetközi piacszakértője, Faix Csaba, a Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója, Békefi Anna turisztikai szakértő a kongresszusi és rendezvényszervezés területet képviselve és Erdei Bálint, az MTSZA, illetve a Cityrama utazási iroda részéről. Ők a Magyarországra történő beutazáshoz kapcsolódóan fejtették ki, hogy egy nagyon nehéz időszakon van túl a beutaztató szakma, de az idei év már pozitív eredményekkel kecsegtet, legfőképpen a budapesti turisztikai forgalomban.

A teljes cikk: Nagy érdeklődés kísérte az első Travel Agency Dayt a BGE-n

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek