Nyomtatás

Rollerfelvonulást szerveznek az energiatakarékosságért

547

Az európai mobilitás hetén, az autómentes naphoz kapcsolódva, az energiatakarékosság jegyében vonulnak utcára idén a rolleresek, valamint a kétkerekű járművek. Az ország legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulása vasárnap a Kéthly Anna térről indul, 14.00 órakor és rendőri biztosítás mellett, 10 kilométer megtétele után a Szabadság téren ér célba.

A RollerBike felvonulás fő célja, hogy még mélyebben tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy mindenféle guruló eszköz kiváló és gyors módja a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélő is. Az energiaválság legkiválóbb közlekedési eszköze!

A felvonulás gyülekezőjét 13.00 órakor a VII. kerületi Kéthly Anna téren tartják, innen indul a tömeg a Szabadság hídon keresztül át Budára, majd vissza a Margit hídon vissza a Szabadság térre, ahol a rendezvényhez kapcsolódó ingyenes edukatív programokkal zárják a napot. A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!

A háborúk és a nélkülözések idején, a nagy energiaárak korszakában egy kicsiny szigetet képez a rolleres nemzedék, akik kevés energiát használva mindenhová el tudnak jutni, függetlenül az olajtól” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter gurulónagykövet.

Magyarország elsőszámú rollerforgalmazója már az év második felében érzékelte a változást, ugyanis jóval több minőségi rollert értékesített, mint a korábbi évek ezen időszakában.

„Ezek a guruló eszközök kompatibilisek a BKV-val és a leggyorsabb, leghatékonyabb járművek a városban. Ráadásul a elektromos rollerek töltése a válság ideje alatt sem lesz több 150-200 forintnál naponta” – hangsúlyozta Illés Alex, az Ultimate e-Bike Shop ügyvezetője.

| Esemény Menedzser

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek