Nyomtatás

Lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont nyílt Nógrád megyében

797
Lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpontot hozott létre a Nógrád megyei Vanyarc- Sarlóspusztán a Lóska Ménes Sportegyesület. A fejlesztést 497,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozták - közölte az egyesület.

A közlemény szerint a Top pályázat Széchenyi 2020 programjának támogatásával 2000 négyzetméteres fedett bemutatóteret, valamint 150 vendéget kiszolgáló látogatóközpontot alakítottak ki, hogy a kisbéri félvér ménes bázisán látogatóbarát- és élményelemekkel mutassák be a lovas kulturális örökséget.

A támogatás interaktivitást biztosító technikai fejlesztéseket, eszköz- és szoftverbeszerzéseket is lehetővé tett a látogatóközpontban.

Az érdeklődők többek közt az országban egyedülálló lószimulátoron próbálhatják ki a lovaglás élményét, biztonságos körülmények között. Emellett állandó és időszaki kiállítások, filmvetítések, méneslátogatások és szakmai előadások is várják a központba látogatókat.

A Vanyarc-Sarlóspusztán működő Lóska Ménes Sportegyesület tájékoztatása szerint az egyesület 2016-ban jött létre, nonprofit alapon, kifejezetten a kisbér félvér ménes népszerűsítésére.

 

A teljes cikk: Lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont nyílt Nógrád megyében

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek