Nyomtatás

Kiszállnak 2023-tól a VOLT és a Balaton Sound szervezéséből az alapítók

1508
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán a többségi tulajdonnal rendelkező amerikai cégnek és a hazai szervezőcsapatnak adja át az irányítást.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert 2023-tól kiszáll a VOLT és a Balaton Sound szervezéséből. A fesztiválok alapítói tudatos döntésként írták le lépésüket az Indexnek.

“Fontosnak érezzük, hogy ott legyünk a fesztiválok életében, de a döntésünk pont arról szól, hogy ebben az új rendszerben, ahol a tulajdonosi szerepet már nem mi töltjük be, azt éreztük, hogy bölcsebb döntés, ha hátrébb lépünk, és azt mondjuk, hogy átadjuk annak a profi csapatnak – akár az itthoni kollégákról beszélünk, akár az amerikai tulajdonosokról, aki világszerte ötvenegynehány fesztivált tulajdonolnak – azt a fajta irányítást, amely a Sziget Fesztivál mellett a Voltot és a Balaton Soundot érinti” - indokolta a döntést Lobenwein Norbert.

A két fenti rendezvényt tulajdonló Sziget Kft.-ben még 2017-ben szerzett 70 százalékos részesedést az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap. Az eladáskor a maradék 30 százalék és a menedzsmentjogok Gerendai Károly, Takács Gábor, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán kezében maradtak. A mostani hírből nem derül ki, hogy Lobenwen és Fülöp tulajdonrészét is érinti-e mostani döntésük.

I Forrás: kreativ.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek