Nyomtatás

Hogyan működjünk együtt a mai tizen- és huszonévesekkel? - Generációkutató is dedikál az Ünnepi Könyvhéten!

694

A gazdasági válságok, átrendeződések és a villámgyors technológiai változások következtében folyamatosan jönnek létre olyan új szakmák, amelyek egy korábbi nemzedék számára már idegenül hangoznak: például a közösségimédia-specialista, a VR-fejlesztő szakember vagy a 3D-szakértő. Vannak területek, amelyeken viszont a fiatalok nem szereztek tapasztalatot.

Például míg egy X vagy babyboomer generációs (1979-1965, 1964-1946) hosszú évtizedek óta munkahelyi ügyekben és a barátaival is e-mailben kommunikált, és csupán az utóbbi néhány évben kapott rá a csetre (már aki rákapott), addig a Z generációtól (1995-2009) teljesen idegen ez a hosszadalmas emailekre pontról-pontra válaszolni. Felmerül a kérdés: mit lehet velük kezdeni a munkahelyen?

Bereczki Enikő generációs szakértő A rejtélyes Z generáció című könyvében a következőt javasolja:

„A munkáltató sokat veszíthet, ha minimális edukációval helyrehozható, apró hiányosságok alapján von le hosszú távú következtetéseket a Z generációba tartozó fiatalok munkavégzéséről és egyéb képességeiről is.”

Könyvében számos példán keresztül szemlélteti, hogy a fiatalok is igénylik, hogy ne csak saját kortársaikkal legyenek körülvéve a munkahelyen.

A könyvben számos szakembert és több mint 20 Z generáció körében népszerű influenszert megszólaltat a szakértő, többek között hazánk egyik legnépszerűbb tiktokerét, Sápi Vivient is, aki korábban
légiutaskísérőként dolgozott és a legideálisabbnak azt tartja, ha egy munkahelyen különböző korcsoportok vannak jelen.

be konyv1

Beszámolt a szakértőnek egy korábbi munkahelyéről, ahol arra törekedtek, hogy mindenki fiatal legyen, mert ők lehet, hogy alacsonyabb munkabérért is hajlandóak elvégezni a munkát, és nagyobb a strapabíró képességük. Amikor olyan cégre váltott, ahol minden korcsoport együttműködik, látta, hogy sokat profitálnak ebből – mindenki a maga tudását, sajátos erősségét tudta hozzáadni a csapathoz.

A könyvből megtudhatjuk, hogy a generációs változatosság miként színesíti a közösséget, és hogyan enged új perspektívákat a munkafolyamatokba.

Horváth Zsuzsanna, a Deloitte Hungary HR igazgatója szerint a könyyv praktikus kapaszkodók sokaságát nyújtja példákkal kiegészítve, és kulcsot ad ahhoz, hogy hogyan lehet a Z generáció tagjait motiválni és elkötelezni, hogy azt érezzék, szárnyalnak a munkahelyi közegben is.

A szerző az ünnepi könyvhét alkalmából a Vörösmarty Téren 2022. június 11-én 11:00-kor dedikálja a könyvet: hvgkonyvek.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek