Nyomtatás

Tudták még fokozni: ismét a világ tetejéről üzent az Emirates

2130

2021 nyarán bejárta a világsajtót egy videó, amelyben a légitársaság egy kaszkadőrnővel együttműködve a világ legmagasabb épületének tetejéről, a Burj Khalifa-ról üzent az embereknek. Most újraforgatták a filmet egy látványos kiegészítéssel. Az Emirates légikísérők egyenruháját viselő kaszkadőrnő a dubaji világkiállításra invitálja a nézőközönséget, miközben körberepüli egy, a világkiállítás színeibe öltöztetett A380-as óriásgép.

Mint a légitársaság ezzel kapcsolatos közleményében kifejti, a film forgatását gondos, mindenre kiterjedő tervezés előzte meg és az alacsony repülési manőverek végrehajtása során minden egyes ponton nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A tervezés során repülési tervet készítettek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet.

Az Emirates pilótái az A380-as repülőgép szimulátorán gyakorolták nem csak a manővereket, de a többi résztvevővel történő kommunikációt is. A gondosan megkoreografált repülés során az A380-as repülőgép alacsonyan, mindössze 2700 lábon (kb. 830 méteren), pontosan a Burj Khalifa magasságában repült. A gép 145 csomós sebességgel haladt (egy A380-as átlagos utazósebessége körülbelül 480 csomó), amire azért volt szükség, hogy szűk sugarú köröket tudjon tenni az épület körül.

Az A380-as óriásgép összesen 11 kört tett meg a Burj Khalifa felett a forgatás során.

Azt írják, bár úgy tűnik, mintha a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, valójában több mint fél mérföldre volt tőle.

I  Forrás:  turizmusonline.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek