Nyomtatás

Baldauf Csaba: csődök is jöhetnek jövőre a szállodapiacon

677

Benne van a levegőben, hogy jövőre több szálloda csődjére és bezárására számítani lehet – ezt mondta érdeklődésünkre a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az ősz egyértelműen jobb volt, mint a tavalyi évben, a szeptember és az október nagyon erősen sikerült árbevétel és forgalom szempontjából is. Novemberben viszont már megtorpanás látszik, elmaradtak a külföldi vendégek is Németország, Ausztria és Szlovákia döntései nyomán. A belföldi vendégek még utaznak, de ott is érezhető a visszafogottság - részletezte megkeresésünkre Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az év végéhez hozzá tartoznak a különböző céges és családi rendezvények is, ám ezeknél elindult egy lemondási-elhalasztási hullám. Inkább a kisebb létszámú rendezvények maradnak meg, bíznak benne, hogy ezeket már nem mondják le - fogalmazta meg a szakma reményeit Baldauf Csaba. Megjegyezte, ezek az események mind az éttermeknek, mind a szállodáknak egyfajta pénzügyi támaszt jelentenek az első negyedévre - most azonban "egy-két lábat ki fognak húzni" ebből.

A teljes cikk: Baldauf Csaba: csődök is jöhetnek jövőre a szállodapiacon

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek