Nyomtatás

Már keresik az Év balatoni házát

323

Megjelent a pályázati kiírás az Év balatoni háza cím elnyerésére. A Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület felhívására lakóház-, üdülőingatlan-tulajdonosok, illetve középület fenntartók nyújthatnak be pályázatot.

A térség minőségi építészetének népszerűsítése és megismertetése a célja idén is a Balatoni Szövetség (BSZ) és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) pályázatának, amelyet - ahogyan a korábbi években, idén is - támogat a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.

A pályázat kiírói azoknak a balatoni, kiemelt üdülőkörzetek területén található építménnyel rendelkező tulajdonosokat vagy fenntartókat szólítják meg az építészetesztétikai versennyel, akik 2013. január 1. után vették használatba ingatlanjukat. A szerkesztőségünknek is megküldött pályázati kiírás alapján:

Pályázni a korábbi évekéhez hasonlóan az Év balatoni lakóháza, középülete, nyaralóingatlana vagy gazdasági épülete cím elnyerésére lehet, egészen 2021. december 15-ig.

A három kategória első helyezettje egymillió forint pályadíjon osztozhat. A beérkezett pályamunkákat (megvalósult épületek tervei, az épületről és környezetéről készült fotók) a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Balatont közrefogó három megye főépítészeiből álló zsűri bírálja el. A pályázatra elektronikus úton lehet nevezni. A kiírás részletei a pályázat www.azevbalatonihaza.hu oldalon érhetőek el.

A múlt évben a dörgicsei Trombitásház, a mindszentkállai Borház, a badacsonyi Hableány étterem, illetve középület kategóriában a tihanyi kikötő épülete, a félszigeti település Civilek háza, és a füredi uszoda tervezője nyerte el a legszebb épület címet.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek