Nyomtatás

Beethonven és pop: akusztikai tesztelés a Magyar Zene Házában

680

„Először hallottunk zenét a Magyar Zene Háza már befejezett nagyteremében, az eredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta” – mondta Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezetője az üvegfalú koncertterem akusztikai tesztelése után. 

„A Magyar Zene Háza falai egyedülálló módon üvegből vannak, ezért nagy kíváncsisággal kezdtem hallgatni a tesztelést, ahol megbizonyosodhattunk róla, hogy csodálatos az akusztika. Többek között vonósnégyesen kísérletezzük ki a terem hangzását, mert a vonósnégyes homogén hangzást ad, a legmagasabbtól a legmélyebb regiszterekig. A Korossy Quartet Beethoven egyik késői vonósnégyesét szólaltatta meg a koncertteremben, ami megható, történelmi pillanat volt. A most zajló akusztikai tesztelésnek fontos része volt meghallgatni, hogy szól a popzene – hiszen a Magyar Zene Házában nemcsak klasszikus zenét lehet majd hallani. Ha a popzene nincs jól hangosítva, nem elég áttetsző, nem elég transzparens. A Magyar Zene Házában a popzene is kiválóan szól. Világraszóló – nemcsak az épület, nemcsak a tartalma, hanem az akusztika is” – fogalmazott Batta András zenetörténész a Magyar Zene Háza üvegfalú koncerttermében zajló akusztikai tesztelések alkalmával.

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek