Nyomtatás

Magyarország újraindult – Barangolások a Pilisi Parkerdőben

544

A Pilisi Parkerdő az ország leglátogatottabb erdeinek fenntartója, területén évi 25 millió feletti látogatószámmal. Frekventált kiránduló- és túracélpontokkal rendelkezik, turisztikai kínálata számos újdonsággal bővült.

A parkerdő „karácsonyi ajándéka" a Fekete István tanösvény átadása volt a Kis-Hárs hegyen, 2020 decemberében. A közel 800 méter hosszú tanösvény a Széher úttól a Hárs-hegyi-nyeregig vezet. Az útvonalon öt, QR-kóddal is ellátott interaktív ismeretterjesztő táblát helyeztek el.

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő konzorciumban végrehajtott, 30 millió forint értékű zöldterületi fejlesztése révén a nyár elején tematikus játszóteret, valamint szabadtéri fitneszparkot avattak a Hűvösvölgyi Nagyréten.A szintén nagy népszerűségnek örvendő Budakeszi Arborétum új kulturális és szellemi értékekkel gazdagodott: júniusban II. János Pál pápának állítottak emlékkeresztet és a látogatókat fogadó székelykaput emeltek.

Budapest XVI. kerületében, a Naplás-tónál a kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósított kilátót adtak át június közepén. A fagerendákból álló, 27 méter magas építmény jól illeszkedik a környezetbe és páratlan 360°-os panorámát nyújt.

Az elmúlt években a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált Hidegvölgyi Pihenőhelyen június végétől új, négy évszakos pihenő szolgálja a kirándulókat.

 

A teljes cikk: Magyarország újraindult – Barangolások a Pilisi Parkerdőben

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek