Nyomtatás

Mivel lehet Budapestre csábítani a vidéki turistákat?

254
Budapest esélyei a belföldi turizmusban címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a Budapest Brand nZrt. a budapesti turizmus meghatározó szereplőinek részvételével. A beszélgetés apropóját az adta, hogy június 15-én elindult az a reklámkampány, amelynek célja éppen a vidéki turisták Budapestre csábítása.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke szerint Budapest nem elég ismert a vidéki lakosság körében, az elmúlt 20-30 évben nem sikerült elhelyezni a várost a magyar turisták térképén. Pedig számos dologgal lehetne idecsábítani a belföldi turistákat, óriási fejlődés történt a gasztronómia, a kultúra és fürdőkultúra területén.

Gianni Annoni étteremtulajdonos szerint egy nagyváros hangos, sokszor kaotikus, de ennek az az oka, hogy sok minden történik egyszerre. Erre kell felhívni a figyelmet, és ha idejön egy programra a turista, legyen az színházi előadás vagy focimeccs, akkor menjen el utána vacsorázni, igyon meg egy pohár bort, és aludjon itt – javasolta.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója felidézte, hogy ő vidéki lányként annak idején nyaralt a fővárosban a családjával a Nánási úton, és szerinte hasonló emlékekkel mások is rendelkeznek, akiket szintén érdemes megszólítani a kampány során. Miközben a Budapestre látogató külföldi bakancslistáján a fürdők mindenképp szerepelnek, a magyarokén nem, ezen kell változtatni. „Élményeket kell adni a vendégeknek adni, ilyen élményeket tettünk a csomagba" – hangsúlyozta.

 

A teljes cikk: Mivel lehet Budapestre csábítani a vidéki turistákat?

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek