Nyomtatás

Megindult a roham a táborhelyekért – íme a tudnivalók

1066

A tavalyi év tanulságai alapján egyértelmű hatalmas érdeklődésre számítanak a táborszervezők, amelyek többségében a tavalyi árakon rendezik meg a programokat – hangsúlyozta a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. Tóth Béla kiemelte, hogy csak oltással rendelkező felnőttek foglalkozhatnak a gyerekekkel, akik a szigorú előírások mellett biztonságban lehetnek.

Tóth Béla szerint az idei évben a legfontosabb, hogy bizalmat és nyugalmat adhassanak a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A Táborfigyelő oldal vezetője szerint ezt szolgálják egyfelől a már a tavalyi évben szigorított egészségügyi és biztonságügyi szabályok, amelyek már önmagukban garantálták azt, hogy nem terjedt a koronavírus a táborokban, ezáltal nem alakultak ki gócpontok, valamint, hogy a táboroztatók többsége már be van oltva, a nyári szünet kezdetére pedig mindenki be lesz.

„Az a fontos, hogy végre élményt tudjunk adni a gyereknek, és szabad nyaruk lehessen”

– ismételte meg.

A szakember kifejtette: nagyjából egy hónappal a vakáció előtt az látható, hatalmas az érdeklődés a gyermektáborok iránt, és a legjobb ár–érték arányú turnusok nagyon gyorsan telnek.

Éppen ezért azt javasolja a szülőknek, hogy minél előbb próbáljanak foglalni, már csak azért is, mert május 20-ig a legtöbb helyen érvényben vannak az igen jutányos előfoglalási kedvezmények. Választani pedig van miből, hiszen csak a Táborfigyelőn több mint 850 táborturnus érhető el.

Tóth Béla arra is figyelmeztetett: amennyiben bárhol máshol keresgélnek a szülők, legyenek nagyon alaposak és körültekintőek, ugyanis csak a legálisan működő táboroktól várható el, hogy minden egészségügyi szabályt betartanak. „Mi előszűrjük a táborokat, nálunk az elérhető táborok, mind így működnek” – szögezte le.

Vagyis amit mindenképpen tudni kell, hogy legálisan működik-e a tábor, aminek alapfeltétele, hogy azt egy vállalkozás, egy alapítvány vagy egy egyesület szervezze. Ezek esetében árulkodó lehet, hogy az előlegről kapunk-e számlát, de akár az is, ha a szülő rákérdez, fertőtlenítik-e a tábort a turnus megkezdése előtt, és arra egyértelmű igen válasz érkezzen, hiszen ez kötelező. De akár az is, hogy kapnak-e a gyerekek higiéniai oktatást a tábor megkezdésekor.

Jó hír a szülőknek

Az eddigi jelentkezések alapján az idei évben a sport- és az angol-, illetve a kalandtáborok a legnépszerűbbek, továbbá sokan foglalnak – hagyományosabbnak számító – kézműves- vagy lovastáborokat. Ugyanakkor különlegesebb, extrémebb táborokat is nagy számban keresnek, úgy mint jobb agyféltekés rajztábor, androidos alkalmazás-fejlesztő tábor, de akad dzsungelkörülmények között megrendezett katonai tábor is – sorolta a szakember.

Az árak tekintetében az a jó hír a szülők számára, hogy a táboroztatók döntő többsége (70 százaléka) nem tervez drágítást, így aztán

a táborok zömében a tavalyi árakon lehet foglalni.

Mindez egy napközis tábor esetében 33-35 ezer forintos heti díjat jelent, míg egy ottalvós tábor esetében a költség 53-55 ezer forint között alakul átlagosan. Ugyanakkor attól lesz értékes egy tábor, hogy minél több aktív programot kínál, és minél több impulzus és élmény éri a gyereket – emelte ki Tóth Béla.

Amire fel kell készülni

A tavaly bevezetett szigorúbb egészségügyi és biztonsági szabályok értelmében idén is kizárólag egészséges gyerekek és felnőttek vehetnek részt a táborokban, utóbbiak esetében ráadásul kötelező a koronavírus elleni védőoltás megléte. A fentiekről mindenkinek nyilatkoznia kell, értelemszerűen a gyerekek esetében a szülőknek. A táboroztató további kötelezettsége, hogy induláskor fertőtlenítse a teljes tábor területét, valamint, hogy higiéniai oktatát tartson a gyermekek számára. Az sem mellékes, hogy amennyiben valaki megbetegszik, azt a személyt rögtön el kell különítenie a többiektől, amire külön helyiséget kell fenntartani, és személyzetet biztosítania. A Covid miatt szigorított szabályok értelmében azokban a táborokban, ahol a gyerekek száma meghaladja a 300 főt, tábororvosnak is lennie kell!

„Ezek betartásával nyugodtan lehet tábort szervezni” – összegezte a Táborfigyelő vezetője.

(Forrás: infostart.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek