Nyomtatás

Nem lesz Budapesten olimpia 2032-ben

1076

Az ausztrál kormány megadta a brisbane-i nyári játékok megrendezéséhez szükséges garanciákat, ezért nem lesz Budapesten az olimpia 2032-ben, írja a Népszava.

A lap arról is érdeklődött, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), milyen sorsot szán az idén január 27-én megalakult Budapest2032 bizottságnak, illetve mikor egyeztet egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a MOB.

A Budapest2032 bizottság alakuló ülésén sok szó esett arról, hogy az olimpiák pályázási menetrendje jelenleg nem pontosan definiált. Ahogy az odaítélés folyamata sem egyértelmű, úgy a folyamatban tett bejelentések valódi súlyát is nehéz pontosan megítélni. Várjuk a további fejleményeket, miközben a kezdeti lépéseinket folytatva kívánunk tovább haladni a megkezdett úton, amely a jövőben egy budapesti olimpia megrendezéséhez vezet – válaszolt a NOB, valamint az egyeztetés időpontját májusra ígérte.

Utóbbinak az a jelentősége, hogy a bizottság megtudja, érdemes-e a 2036-os rendezésben gondolkozni vagy távolabb kell tekinteni a budapesti olimpiát illetően. A két Korea érdeklődött még a 2032-es nyári játékok iránt, de talán valószínűbb, hogy nem kapja meg verseny nélkül újra egy ázsiai ország a 2036-os játékokat.

(Forrás: klubradio.hu)

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek