Nyomtatás

Nem marad el a nyári utazási szezon Európában

534

A TUI vezérigazgatója szerint idén nyáron lehet majd utazni Európában. Álláspontja szerint a vakcinaútlevél segíthet talpra állítani az utazási szektort. Friedrich Joussen az Európai Unió vezetőinek múlt heti találkozója alkalmából adott ki egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy...

„2021 nyarán biztonságosan és felelősségteljesen lehet majd utazni Európán belül. A TUI-nál intenzíven készülünk erre, folyamatos a koordináció Görögországgal, Spanyolországgal és Ciprussal, a következő hetekben pedig a Földközi-tenger keleti és nyugati részében fekvő más országokra is kiterjesztjük a tárgyalásokat" – mondta.

A járvány ellenére is él az emberekben a nyaralás utáni vágy. Miután a brit kormány bejelentette a járványügyi korlátozások feloldásának menetrendjét, a kereslet és a foglalások is lendületet kaptak. Németország is készül már a lezárások végére és az újranyitásra. Az utasok érdeklődése egyértelműen foglalásokban és utazási irodai bevételekben ölt testet" – hangsúlyozta Joussen.

A vezérigazgató szerint a dél-európai országok kormányai megfelelő terveket készítettek a turizmus újraindítására, melyeknek központi eleme a gyorstesztelés, az oltási program, valamint az egységes immunitás igazolások bevezetése.

„Nem kétséges, hogy az egységes európai vakcinaútlevél segíthet helyreállítani az utazás szabadságát. Az uniós vakcinaigazolás jelentheti a nyári utazások egyik alappillérét, amíg azonban nem áll az emberek rendelkezésére elegendő számú vakcina, a gyorstesztelés jelentheti a biztonságos nyaralások második pillérét. Ezek a tesztek megbízhatóak és megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre" – hangsúlyozta Joussen.

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek