Nyomtatás

A kormány kiszállhat a tavaszi fesztiválból

408

Helyette saját fesztiválokat indíthatnak Káel Csaba vezetésével. Budapest ennek ellenére megtartja a rendezvénysorozatot.

Az Orbán-kormány nem újítja meg a fesztivál megrendezését célzó korábbi szerződését a fővárosi önkormányzattal – írja a Népszava.

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a kormány eldob egy negyven éve sikeres brandet és a továbbiakban nem kíván együttműködni a Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezésében a fővárosi önkormányzattal. Az állam az idei évtől kivonul a fővárosi rendezvénysorozat finanszírozásából – válaszolta a Népszava kérdésére Gy. Németh Erzsébet. A kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta,

Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) eddigi, állam által felkért szervezője tájékoztatta a kormány döntéséről, az okokról nem adott tájékoztatást.

Legutóbb hároméves szerződés volt érvényben a tavaszi kulturális eseménysorozat és az őszi fesztivál szervezéséről a felek között, ez decemberben lejárt. Káel Csaba azt mondta az önkormányzati vezetőnek, hogy a kormány a bejáratott fesztiválok helyett Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket és Liszt Ferenc Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált szervez a MÜPA vezérigazgatója szervezésében.

A városvezetés a kormány kivonulása ellenére folytatná a tavaszi fesztiválozás hagyományát, de kissé változtatnának az irányon. A főként turistákat vonzó, elit kulturális esemény helyett egy fővárosiakhoz közelebb álló, az első évek pezsgését megidéző, a nagyközönség számára könnyebben befogadható programsorozatot szeretnének új, alternatív művészeti ágak bevonásával. A márkanév a főváros tulajdona.

(Forrás: infostart.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek