Nyomtatás

Rózsaszín palacsintával a mellrák elleni küzdelemért

701

A mellrák élete során minden nyolcadik-kilencedik nőt érinti, a gyógyulás kulcsa pedig a korai felismerés és az időben elkezdett kezelés, amellyel a rosszindulatú elváltozás nagyon jó eséllyel kezelhető. A Rózsaszín Október mozgalom keretein belül minden évben a felismerés leghatékonyabb módszerére, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet.

A főváros legújabb bisztró pubja, a High Five Budapest a kampányhoz csatlakozva egész hónapban rózsaszín palacsintákat és koktélokat kínál vendégeinek, az ezekből származó bevétel 15 százalékát pedig az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen nevű szervezetnek ajánlják fel.

Magyarországon évente megközelítőleg kilencezer nőt diagnosztizálnak mellrákkal, 10 százalékuk a fiatal korosztályhoz tartozik, 45 év alattiak. A betegség kizárólag a megbízható, hivatalos helyen elvégzett mammográfiával szűrhető ki, így lenne csökkenthető a jelenlegi több mint kétezer fős éves halálozási száma. A korai felismerés és az időben elkezdett kezelés a gyógyulás kulcsa, erre hívja fel a figyelmet a rózsaszín október.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 2002 óta szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín sétákat a Lánchídon azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre, az érintettekkel való szolidaritásra.

„A cél a mammográfiás szűrésekre való ösztönzés, vagy panasz, elváltozás észlelése esetén a diagnosztikai vizsgálatok fontosságára való figyelemfelhívás. A rózsaszín masni, szalag, az egész világon ennek a szimbóluma. Idén a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt a hagyományos rózsaszín séta, de a tradíciók jegyében a Széchenyi Láncidat október 4-én este kivilágítottuk” – mondta Báródi Edit, az egyesület elnöke.

Ajándék szalag a rózsaszín palacsintához

A mozgalomhoz idén csatlakozott a Király utcai High Five Budapest is. A vendéglátóhely vezetősége szerint ezekben a nehéz időkben a társadalmi szerepvállalás és az egymásra odafigyelés még fontosabb, mint bármikor.

Kovács Péter, a cég társtulajdonosa arról beszélt, anyukáink, feleségeink és barátnőink védelme semmi másnál nem lehet fontosabb. Mint mondta, ők tartják egybe a családot, védelmeznek minket, ezt szeretnék nekik most meghálálni és az ő védelmükre felhívni a figyelmet.

A High Five Budapest Pink Pancake elnevezésű kampánya októberben indult el, ezt egy másik projektjükkel, a Hello Sweet Pop-Up desszertbárral közösen fejlesztették ki.

„100 százalék természetes összetevőkből kísérleteztük ki a rózsaszín palacsintáinkat és koktélokat, melyeket több ízben is rendelhetnek a vendégeink. Ezen palacsinták és koktélok értékesítéséből származó bevételünk 15 százalékát ajánljuk fel az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen egyesület javára. Úgy gondoljuk, hogy egy nagyon hasznos munkát végző civil szervezetnek tudunk majd segíteni a befolyt pénzösszeggel” – magyarázta Kovács Péter, aki tulajdonostársával egyetemben családilag is érintett a mellrák elleni küzdelemben.

Közölte azt is, minden Pink palacsintához és koktélhoz ajándékba adnak egy rózsaszín szalagot is, amit mindenki büszkén viselhet, ezzel tudatva, hogy támogatja ezt a nemes kezdeményezést.

A belváros legújabb bisztró pubja szeptember közepén nyitott meg, és belepakoltak mindent, ami az 1980-as, 1990-es évek menő amerikai popkultúra hangulatát idézik. A Hello Sweet Budapest Pop-up desszertbár projekttel Kovács Péterék már a korábbi években is sok eseményt szerveztek és számos újvonalas desszertkülönlegességet fejlesztettek ki, mint például a Nutella Sushi, a Túró Rudi Sushi, a Rántott Túró Rudi és a Fekete Túró Rudi palacsinta.

(Üzleti Hírszerzés)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek