Nyomtatás

Kötelességből megtartják a Római Filmfesztivált

636

Megrendezik a Római Filmfesztivált, ám szűkített keretek között: október 15. és 25. között csupán 24 játék- és dokumentumfilm verseng a hivatalos programban a közönségdíjért, a fesztivál egyetlen trófeájáért, körülbelül feleannyi, mint az elmúlt években.

A versenyben induló filmek nagy többségét máshol már bemutatták – közölte a távirati iroda. A rendező Olaszország négy produkcióval képviselteti magát, köztük három fiatal rendező művével. Szerepel a versenyprogramban a német Franka Potente Home című filmje Kathy Batesszel és Jake McLaughlinnal a főszerepben, a brit Harry Macqueen Supernova című műve Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, a sztárvendégek között pedig ott lesz Francois Ozon francia rendező, aki legújabb, '85 nyara című filmjét mutatja be.

A kísérőprogramokat is beleszámítva 26 ország képviselteti magát a fesztiválon, amelynek a hivatalos neve: Festa del Cinema di Roma (A mozi római ünnepe). Antonio Monda fesztiváligazgató, utalva a koronavírus-járványra, azt mondta:

Ebben a drámai évben talán kevéssé illő a film ünnepéről beszélni, ez nem egy normális fesztivál lesz, inkább csak kötelességtudatból rendezzük meg.

(Forrás: index.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek