Nyomtatás

140 munkatársuktól váltak meg a Sacher szállodák

450

Fekete nap lett a szeptember 15-e a Hotel Sacher csoport bécsi és salzburgi szállodáiban - írja a GD Consulting. Mind a mai napig próbálták megtartani a bécsi és a salzburgi szállodák összes dolgozóját, de erre nincs további forrásuk. Ebben az évben a tavalyi forgalmuk és bevételük 25-30 százalékát sem érte el a vállalkozás, így nem tudják a dolgozók 100 százalékát tovább foglalkoztatni. A szállodák fennmaradó 345 dolgozója továbbra is kurzarbeit-modell keretében marad állományban.

Akik számára felmondani kényszerültek részükre végkielégítést fizetnek, s amint visszaáll a vendégforgalom üzletileg elfogadható szintre, azonnal visszaveszik korábbi munkatársaikat – ígérte Matthais Winkler.

A szállodaigazgató úgy fogalmazott, külföldi vendégeik elvesztésével a „helyzet drámaibb már nem is lehetne”. A bécsi turizmus aggasztó állapotát szintén jól mutatja, hogy egy átlagos évben 120 ezer buszos városnézésre kerül sor a fővárosban. Ebből a Blaguss csoport megközelítőleg 50 ezret bonyolít le flottájával. Paul Blaguss, a busztársaság ügyvezetője szerint ebben az évben eddig még 500 városnézésre sem kaptak megrendelést.

(Forrás: www.turizmusonline.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek