Nyomtatás

Az NH fogja üzemeltetni a New York Palace-t és a New York Residence-t

768

Az év elején tulajdonost váltott a két budapesti szálloda, most kiderült, hogy az üzemeltető is változik.

A Covivio Hotels S.A ingatlanüzemeltető 573 millió euró értékű tranzakció során vásárolt meg idén év elején nyolc luxushotelt a Värde Partnerstől, mint eladótól – tájékoztatta lapunkat a vevőt képviselő Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda.

A felvásárolt nyolc luxushotel között szerepelnek a Budapest VII. kerületében található New York Residence és New York Palace hotelek is. Az utóbbi - amely tavaly ünnepelte a 125. születésnapját - ad otthont a világhírű New York Kávéháznak is.

A fennmaradó hat hotel további, a turisták körében szintén nagy népszerűségnek örvendő európai városokban található, például Firenzében, Rómában, Párizsban és Velencében.

A Covivio a két érintett magyarországi hotelt, a New York Palace-t és a New York Residence-t egy magyar szinten megvalósuló vállalati restrukturálást követően, határon átnyúló share-deal keretében szerezte meg. A tranzakció zárásakor a hoteleket átadták az NH-nak, amely a hoteleket újrapozicionálja, majd ezt követően hosszútávon üzemeltetni fogja.

"Őszintén örülünk, hogy sikerült zárni ezt a nagy jelentőségű szállodai tranzakciót, különösen most, a világjárvány miatti bizonytalan helyzetben." – mondta dr. Krüpl László, aki a tranzakció magyar jogi vonatkozásaiban segítséget nyújtó csapatot vezette.

A Covivio egy európai ingatlanbefektető, mely egy 25 milliárd eurós vagyon felett rendelkezik. Portfóliója nagy európia városok szívében található irodaházakat, hoteleket és lakóépületeket foglal magában.

Az NH egy ismert, világszinten működő szállodaüzemeltető, amely a mostani megállapodással Magyarországon belép az ötcsillagos hotelt üzemeltetők közé.

(Forrás: turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek