Nyomtatás

„Nekünk önbizalmat adott ez a verseny!”

484

Elindult a CheckINN 2020 Turisztikai Innovációs Verseny, amely tavaly óriási sikert aratott az egyetemi hallgatók körében. Tavaly a „Legjobb szállodai alapfolyamat innováció" kategória győztese a Tricikli csapata lett a Kodolányi János Egyetemről. Velük beszélgettünk.

A Tricikli ötletének alapkoncepciója, hogy több szálloda összefogásával egyfajta biciklis túracsomagot lehetne összeállítani, ebben olyan kerékpáros utakat ajánlanak, amelyek az egyik tagszállodából indulnak egy másik tagszállodába.

Mi keltette fel az érdeklődéseteket, hogy benevezzetek a versenybe?

Az egyetemünk előadói, mentoraink tartottak tájékoztatást a versenyen való részvétel lehetőségéről. Úgy éreztük, hogy ez egy remek alkalom lenne, hogy megmérettessük magunkat a szakmában.

Szerintetek milyen a jó turisztikai innováció?

A jó innovációnak a kereslet és kínálat igényeinek kell megfelelnie, jól megfontolt, előzetes felmérésekre és tényekre alapuló ötletnek kell lennie, ami illeszkedik az állandóan változó trendekhez.

Mi volt szerintetek a versenymunkátokban az a plusz, ami miatt nyertessé váltatok?

Nagyon sok segítséget kaptunk az előadóinktól és a mentorainktól. Mindenképp olyan témát akartunk választani, amely a mai trendeknek megfelel. Napjainkban nagyon népszerűvé vált a kerékpáros turizmus, ennek fejlesztésébe szerettünk volna mi is bekapcsolódni az ötletünkkel. Szerintünk a plusz maga a témánk volt, az aktualitása miatt.

Mit adott nektek a verseny, és milyen élmény volt a díjátadó?

Rengeteg új élményt és motivációt, amely arra ösztönzött minket, hogy a tudásunkat, tapasztalatainkat és mentoraink jártasságát összevetve egy olyan ötlettel tudjunk előállni, amiről ezelőtt még csak nem is gondoltuk volna, hogy akár nyertes ötlet is lehet. Számunkra önbizalmat adott a verseny, hogy bízzunk magunkban és egymásban, mert mi is érhetünk el sikereket a szakmában. A díjátadó hatalmas élmény volt. Még nem vettünk részt hasonló rendezvényen, megtisztelő érzés volt, hogy a turisztikai szektor legkiemelkedőbb személyeivel találkozhattunk.

Mit tanácsoltok az idei nevezőknek, hogyan biztatnátok őket?

Merjenek bátrak és motiváltak lenni! Nem egy futurisztikus ötletet kell kitalálni, hanem egy olyat, ami megvalósítható és hasznos, van célja. Valószínűleg sokunknak még nincs tapasztalata a szakmában, ezért érdemes olyan szakmabeli személyek véleményét is kikérni, akik kompetensek a témában. Mindenképpen próbálják meg, mert óriási élmény.

Nézze meg a Tricikli csapatvideóját is!

(Forrás: www.turizmus.com)

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek