Nyomtatás

Térképen a világ legrégebbi éttermei

482

Színkódolt térképen fedezhetjük fel a legpatinásabb vendéglátóhelyeket, amelyek működésük évszázadai alatt túléltek már háborúkat, járványokat, gazdasági válságokat, puszta létükkel is azt a biztató üzenetet hordozva, hogy most sincs veszve minden remény - írja a Magyar Konyha.

A NetCredit által összeállított térképek 6 régióra osztják a világot, és országról országra megmutatják a legpatinásabb éttermeket. A grafikák színkódoltak, így könnyen átlátható az is, hogy az adott ország matuzsáleme melyik korban nyitotta meg a kapuit a vendégek előtt. Az éttermek neve alatt pedig még egy-egy olyan ételt is megneveznek, amelyet a hely specialitásaként érdemes megkóstolniuk az odalátogatóknak. Talán nem meglepő, de történelmi éttermekkel a legnagyobb arányban kontinensünkön, Európában találkozhatunk, de ez összefügg a földrész méretéhez képest sok országgal, illetve a rendelkezésre álló ép és hiteles adatok mennyiségével is.

A készítők adatai alapján a világ legrégebbi étterme is Európában van: a salzburgi St. Peter Stiftskulinariumot először egy Kr. u. 803-ban íródott versben említik meg, és elegáns konyhája még ma is várja az érdeklődőket. Magyarországon a Százéves éttermet említik, amely 1831 óta üzemel.

(forrás: Magyar Konyha)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek