Nyomtatás

Az önkormányzatok dönthetnek az Airbnbről

399

Az önkormányzatok hatáskörébe sorolja az Airbnb, vagyis a rövid távú lakáskiadás szabályozásának jogát a kormány – értesült az Origó.hu szerda este. Erről a kormányülésen döntöttek, aminek értelmében a jövőben az önkormányzatok tilthatják és szabályozhatják azt, hogy a területükön lehet-e Airbnb-lakást kiadni.

A szabályokról törvényjavaslat készül, ami rövidesen az Országgyűlés elé kerül – közölte a portál.

A nap során tartott sajtótájékoztatón Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is arról beszélt a tervezett szabályozása kapcsán, miszerint az első helyen támogatott verzióként az került a kormányülés napirendjére, hogy az önkormányzatok kapják meg a szabályozás jogát.

Korábbi sajtóhírek szerint a gazdaságvédelmi operatív törzs keddi ülésén azt a javaslatot fogadta el és terjesztette a kormány elé, amely az eddigiekhez képest jelentősen korlátozná a rövid távú lakáskiadást. A Portfolio.hu információi szerint az a korábban iparági körökben már ismertté vált verzió a legvalószínűbb, miszerint 120 vendégéjszakában korlátozzák éves szinten az Airbnb-turizmust, míg a nyári időszakon kívül harmincnapos korlátot vezetnek be.

Információink szerint utóbbit negyven napban is meghatározhatja a jogszabály, illetve arról is születhet korlátozás, hogy a jövőben csak azok a lakáskiadók hirdethetnek az Airbnb-turisztikai lehetőséget kínáló oldalakon, akik eleget tettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba történő kötelező regisztrációnak.

(Forrás: magyarnemzet.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek