Nyomtatás

Idén kevesebb film szerepel a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában

529

A korábbi évekhez képest kevesebb film szerepel majd a szeptember 2. és 12. között zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, és a versenyprogram is szűkebb lesz - jelentette be kedden Alberto Barbera, a fesztivál igazgatója.

A filmmustra részletes programját, a filmek listáját július 28-án hirdetik ki Rómában. A fesztiváligazgató hozzátette:

a fesztivál két fő versenyprogramja, a Venezia 77 és az Orizzonti a megszokott formában zajlik majd.

A filmeket a Lido vetítőiben láthatja a közönség, de két szabadtéri moziban is vetítenek filmeket.

A különböző zsánerű, főleg művészfilmeket bemutató Sconfini szekció idén kimarad a programból. De a Hotel Excelsior továbbra is helyet ad majd a konferenciáknak és fesztivállal kapcsolatos eseményeknek. Ezeket a mustra történetében először online közvetítik is.

Nagyon örülök, hogy a fesztivált a versenyben és más szekciókban szereplő filmek számának minimális csökkentésével rendezhetjük meg. A fesztivállal az újrakezdést ünnepeljük, és optimista üzenetet küldhetünk a film világának. A fesztivál ismét az elmúlt hónapok legjobb filmjeivel jelentkezik - hangsúlyozta Barbera.

A szervezők április közepén jelentették be, hogy a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált megtartják. A velencei biennálé építészeti és képzőművészeti kiállítását azonban elhalasztották. A 17. építészeti biennálé megnyitóját 2021. május 22-re tűzték ki.

(Forrás: origo.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek