Nyomtatás

A borlovagrend kőszegi programjára Tokajból, Villányból is érkeztek

555

Szombaton megyénkben tartotta elnökségi ülését és közgyűlését az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje. Az alkalmon a rend valamennyi régiója és lovagi széke képviseltette magát.

A Kárpát-medence számos területét lefedő szervezet tagjai ebben az évben most lehettek először együtt a vírusjárvány korlátozásai miatt. Az eredetileg két héttel korábbra tervezett közgyűlésen a küldöttek elfogadták az elmúlt évi beszámolót és mérleget, valamint a második félévre tervezett programokat. Nagyobb országos rendezvény Békéscsabán és Hajdúszoboszlón lesz az idén, ezenkívül a lovagi rend tagjai hagyományaikhoz híven részt vesznek a 12. Kőszegi Szőlő és Klíma Konferencián. Október első hetében a tokaji szüretre látogatnak, illetve az összetartozás jegyében felkeresik felvidéki, egyházkarcsai rendtársaikat, megtisztelve jelenlétükkel az újbornapi bált.

Pammer István elnök kiemelte, hogy az idén sem maradhat el a karácsonyi ajándékozás, melynek során a borlovagok országszerte gyermekintézményeknek juttatnak adományokat.

A program a Jézus Szíve templomban avatási és előléptetési ceremóniával folytatódott. A tagság soraiba az idén két új jelölt, Molnár Sándor és Virág János kérte felvételét. Hat lovagrendi tagot bortanácsossá, hatot borbíróvá, hármat pedig borlovaggá nevezett ki ünnepélyesen az elnökség. Dr. Jónás Zsigmond, Kiss Ervin, Lezák Zoltán és Mándli Tibor lovagi bronz kitüntetésben részesült. Az ünnepségen Harangozó Vilmos plébános mellett Gorcsa György tokaji görögkatolikus lelkész, lovagrendi tag és a rend lelkésze, Tóth Melinda Anna evangélikus lelkipásztor is közreműködött.

Az este a mintegy száz résztvevő számára lovagi vacsorával folytatódott.

(Forrás: vaol.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek