Nyomtatás

Idén egyszerre rendezik meg az összes nyári fesztivált Magyarországon

567

Hogy 2020-ban nem várt módon alakul a fesztiválszezon, az a koronavírus-járvány európai megjelenése óta egyértelmű, de jelen állás szerint még az eddigi nem várt módnál is kevésbé várt módon alakul a helyzet:

  • lesz ugyanis egy-két fesztivál, amit mégsem fújtak le,
  • de ezeket mindet pontosan ugyanakkor, augusztus utolsó hétvégéjén szervezik meg.

Ez most vált hivatalossá, amikor megint új dátumot kapott a Kolorádó Fesztivál: igen, ezt is augusztus 26. és 29. között rendezik meg.

Új-új dátummal jelentkezik a Kolorádó: augusztus 26-29. között fogjuk megtartani a fesztivált. Nagyon szerettünk volna idén is találkozni a közönségünkkel és a jelenlegi állás szerint a nyár utolsó hétvégéje lesz erre a legalkalmasabb. Köszönjük a vendéglátósoknak, a cserkészeknek és minden partnerünknek a rugalmasságot – közölték csütörtökön a korábban augusztus közepére tolt Kolorádó Fesztivál szervezői. Az augusztus 12-15. közötti dátumról régebb óta tudni lehetett, hogy akkor mégsem lehet megszervezni a már amúgy is későbbre tolt fesztivált, mert a kormány augusztus 15-éig nem engedélyezte a tömegrendezvények megtartását.

A szervezők azt is közölték:

minden külföldi fellépőjüknek megfelel az új időpont,

bár persze elképzelhető, hogy a különféle országok különféle korlátozásai miatt valaki mégsem tud majd eljönni a fesztiválra. Természetesen minden, már korábban megváltott bérlet és jegy érvényes a fesztiválra, akinek viszont mégsem jó a dátum, az felhasználhatja a jegyét a 2021-es Kolorádó fesztiválon, ha erről július 6-ig nyilatkozik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Márpedig arra, hogy valakinek nem jó az időpont, éppenséggel elég sok esély van:

  • augusztus 26. és 30. között tartják meg az EFOTT-ot,
  • augusztus 26. és 29. között lesz az Orfű fesztivál,
  • augusztus 26. és 29. között lesz Szegedi Ifjúsági Napok is,
  • de még a Veszprémi Utcazene Fesztivált is augusztus 26. és 29. között tartják.

A fesztiválok többségét egyszerűen lemondták és jövőre halasztották, de vannak olyan kezdeményezések is, mint például a Fezené, akik szintén nem tartják meg a "rendes" fesztivált, de szeptemberben csak magyar előadókkal Fezen-napokat szerveznek.

Mindez ugyanakkor még mindig viszonylag nagy bátorságra vall, mert azt ugyan már közölte a kormány, hogy augusztus 15-éig nem engedélyezi a zenei fesztiválok megtartását, de azt még senki nem jelentette ki, hogy utána biztosan lehet majd tömegrendezvényeket tartani. Szintén csütörtöki hír viszont, hogy június közepén újranyithatnak a mozik, színházak és múzeumok is, de a koncertek még mindig tiltólistán vannak; a kormány egyelőre csak a Tankcsapdáéhoz hasonló, elég abszurd hangulatú autós koncerteket engedélyezte. Ez korábban ugyanis egy rájuk szabott rendelet miatt más számára még nem volt lehetséges.

(Forrás: index.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek