Nyomtatás

Aki nem tartja be a védőtávolságot egy rendezvényen, azt a szervezők eltávolíthatják

265

Péntektől már szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani Magyarországon.

A szervezőknek nem feladatuk, hogy az érkezők fertőzöttségét, egészségi állapotát ellenőrizzék, de aki nem tartja be a megfelelő távolságot a többiektől, azt eltávolíthatják a rendezvényről – mondta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A védelmi intézkedések betartása és betartatása a szervező felelőssége.

A hatóságok azt kérik: csak egészséges emberek látogassák a rendezvényeket.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek szerint május 29-től nemcsak a vendéglátóhelyek belső, zárt részei nyílhatnak meg (a dolgozóknak kötelező lesz szájmaszkot viselni), de péntektől szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani.

Megnyílhatnak a stadionok, uszodák, szabadtéri színpadok, szabadtéri mozik, és ide tartozik a cirkuszsátor is. Ezeken a rendezvényeken a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyekre nem szabad ülni. Az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között pedig lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

Zenés, táncos rendezvényeket viszont továbbra sem lehet tartani, és „ tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén. Így például fesztiválokon, könnyűzenei koncerteken, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban.”

(Forrás: index.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek