Nyomtatás

Mától meghatározott feltételekkel megtarthatók a szabadtéri rendezvények

837

A Magyar Közlönyben szerdán éjjel megjelent kormányrendelet szerint ha meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője biztosítja, a szabadtéri rendezvény csütörtöktől megtartható, a helyszínén való tartózkodás megengedett.

A rendelet alkalmazásában szabadtéri rendezvény az olyan rendezvény,

  • amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik,
  • amely során a nézőket az időjárás viszontagságaitól sátorral védik (például cirkuszsátor),
  • amely a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlik (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).
  • valamint a sportrendezvény, a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A kormányrendelet szerint sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. A nézők kötelesek tartani a védőtávolságot a szabadtéri rendezvények alatt.

A szervezőnek gondoskodnia kell azoknak a látogatóknak a helyszínről történő eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi.

Kiderül az is, hogy függetlenül annak nyilvánosságától, tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén, így fesztiválon, könnyűzenei koncerten, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban.

(Forrás: 24.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek