Nyomtatás

Mi lesz most a magyar éttermekkel? Megszólalt a legismertebb balatoni vendéglős

652

Kormányzati mentőintézkedések nélkül a piac nagyobb része nem képes túlélni a várható válságot - mondta a Dining Guide gasztronómiai szaklapnak Csapody Balázs az ország egyik legismertebb vidéki étterme, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke.

Az elmúlt hetekben a turizmus visszaesése vonta magával a vendéglátás érintett részeit is. A negatív értelemben vett átfordulás pedig a múlt hét második felére tehető, amikor is már országosan érezhető volt mindaz a szignifikáns visszaesés, ami egészen eddig kifejezetten a külföldiek által nagy számban látogatott vendéglátóhelyekre volt igaz.

CSAPODY BALÁZS SZERINT A TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁSBAN AZ ELMÚLT ÉVEKBEN OLYAN INTENZÍV BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK KEZDŐDTEK MEG, AMI MIATT ÁLTALÁNOS ELADÓSODOTTSÁG JELLEMZI A SZEKTORT. KIJELENTHETŐ, HOGY HAZÁNKBAN E TERÜLET SZEREPLŐINEK PÉNZÜGYI TARTALÉKAI MINIMÁLISAK.

Így most a feladat egyrészről felmérni a vendéglátóhelyeket érintő károk mértékét, és a várható további gazdasági, pénzügyi, emberi erőforrásokat érintő kihatásokat. Másrészről pedig mindezt közvetíteni az állami szervek felé, hiszen turizmus-vendéglátás szektor kiemelten érintett a recesszióban.

Úgy látja, hogy kormányzati mentőintézkedések nélkül a piac nagyobb része nem képes túlélni a várható válságot. A Pannon Gasztronómiai Akadémia benyújtotta a kormánynak a helyzetjelentést, valamint az arra vonatkozó javaslataikat, amely a munkahelyek megőrzésére és a gazdasági egységek fennmaradásához szükséges.

“Amennyiben a piaci szereplők többsége nem vészeli át a válságot, úgy a szektor GDP termelőképessége évekre visszaesik, a munkahelyek száma nem tér vissza a korábbihoz és ezeknek a kormányzati terhe sokkal több lesz mint a mostani hathatós célzott kárenyhítés” - mondta a Dining Guide-nak Csapody, hozzátéve, hogy

a válságból való kilábalás után megsokszorozott erővel és lendülettel, lehetőség szerint az eddigi munkatársakkal szeretnénk folytatni a munkát a vendéglátásban.

Forrás: Mi lesz most a magyar éttermekkel? Megszólalt a legismertebb balatoni vendéglős

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek