Nyomtatás

MTÜ-állásfoglalás a félpanziós ellátásról

1051

A Magyar Turisztikai Ügynökség arról tájékoztatja a szakmát és a szállodaüzemeltetőket, hogy az éttermek nyitvatartásának korlátozása nem vonatkozik a szálláshelyeken félpanziós ellátást nyújtó egységekre.

A 2020. március 16-án megjelent 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelet 1. §-sal kapcsolatosan a Magyar Turisztikai Ügynökség ezúton tájékoztatja a szakmát és szállodaüzemeltetőket, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a vendéglátó üzletekre, amelyek a 2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről 2. § 22. pontja szerinti helyen (azaz szálláshelyen) üzemelnek és kizárólag  a 2. § 23. pontja szerinti szolgáltatást (azaz szálláshely-szolgáltatást) igénybe vevőknek nyújtanak 2. § 30. pontja szerinti szolgáltatást (azaz vendéglátást) figyelembe véve a más érvényben lévő korlátozásokat.

Ezzel a kiegészítéssel nem lehetetlenül el a szállodákban lakó vendégek ellátása, mivel a szállóvendégek étkeztetésére és kiszolgálására más érvényben lévő korlátozások figyelembevételével továbbra is van lehetőség.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek