Nyomtatás

Koronavírus: nem halasztják el az olimpiát

574

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közleménye szerint egyelőre nincs szükség drasztikus döntésekre a nyári, tokiói olimpiával kapcsolatban a koronavírus-járvány miatt.

Az egész világ számára példa nélküli helyzet állt elő, a körülmények napról napra változnak, és befolyásolják az olimpia előkészületeit, de a NOB továbbra is teljes mértékben elkötelezett az ötkarikás játékok megrendezése mellett - olvasható a szervezet sajtóközleményében. A NOB álláspontja szerint jelenleg - több mint négy hónappal a rajt előtt - nincs szükség drasztikus döntésekre. "Az előkészületekben résztvevők egészsége a legfontosabb számunkra. Minden intézkedést megteszünk a sportolók, az edzők és a háttérstábok biztonságának és érdekeinek védelmében. Az olimpiai közösség tagjai támogatják egymást a jó és a nehéz időkben egyaránt" - fogalmazott Thomas Bach NOB-elnök.

A NOB továbbra is arra ösztönöz minden sportolót, hogy folytassa a felkészülést, a maga részéről pedig folytatja a konzultációkat valamennyi érintettel. Kedden a nyári olimpiai sportágak nemzetközi szövetségének (ASOIF) vezetőivel tárgyaltak a NOB illetékesei, a következő napokban pedig a nemzeti olimpiai bizottságok, a sportolói bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), illetve számos nemzetközi sportági szövetség képviselőivel ülnek tárgyalóasztalhoz. A NOB üdvözölte Abe Sindzó japán miniszterelnök keddi bejelentését, amely szerint a G7 országok a "teljes" olimpia megrendezését támogatják.

A közlemény szerint a sportolói helyek 57 százaléka már gazdára talált, a kvalifikációs időszak folytatásában viszont módosításokra lesz szükség. Az ezekkel kapcsolatos javaslatokat a nemzetközi sportági szövetségek április elejéig nyújthatják be. Továbbra is törekedni kell a tervezett kvalifikációs események megrendezésére, hogy a lehető legtöbb kvóta versenykörülmények között találjon gazdára. Amennyiben ez nem lehetséges, különböző sportági rangsorokat, illetve az eddigi eredményeket kell figyelembe venni.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

A teljes cikk: Koronavírus: nem halasztják el az olimpiát

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek