Nyomtatás

Zárják a határokat, szórakozóhelyeket, nyilvános rendezvényeket

577

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött a március 16-i, hétfői parlamenti ülés. A miniszterelnök felsorolta, milyen döntéseket hozott az operatív törzs hétfőn.

A járványnak három szakasza van: egyedi, csoportos és tömeges megbetegedés. A miniszterelnök szerint Magyarország az első szakaszban volt eddig, a következő napokban pedig átlépünk a csoportos megbetegedés szakaszába. Ezért újabb döntéseket kellett hozni, mivel amíg nincs vakcina, az egyetlen esély a vírus terjedésének mérséklése, ami a társas találkozások számának csökkentését követeli meg.

  • Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárják, ez azt jelenti, hogy Magyarországra a határokon csak magyar állampolgár léphet be. A nemzetközi egyeztetések erről folyamatban vannak.
  • A szórakozóhelyek, mozik be fognak zárni.
  • Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.
  • Hétfő éjféltől a nyilvános rendezvényeket betiltják.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszon el. Ahogy azt is kéri a 70 évnél idősebbektől, hogy a saját egészségük érdekében ne hagyják el a lakásukat.

(Index.hu - Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek