Nyomtatás

Állami segítséget kér a Rendezvényszervezők Szövetsége

864

A Maresz elnöke szerint járulékcsökkentéssel, az elbocsátások szüneteltetésével lehetne elkerülni a cégek bezuhanását. Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke, a Hungexpo vezérigazgatója közös teherviselést javasol, mivel a koronavírus-járvány miatt sorban maradnak el a nagyobb rendezvények, komoly bevételkiesésnek kitéve ezzel a szervezőcégeket - írja az Index.

Márciusban lényegében nullára csökkentek a hazai és a külföldi szervezésű események, a hagyományos vállalati rendezvények, a kiállításipar, az üzleti turizmus igen hamar bezuhant”

– mondta még el Ganczer Gábor. 

A szövetség épp ezért egy, a kormány döntéshozóinak címzett javaslatcsomagon dolgozik a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen. 

„Közös teherviseléssel szeretnénk elérni, hogy ne legyenek tömeges elbocsátások a mostani helyzet miatt. Járulékcsökkentést, átütemezést vagy más könnyítést szeretnénk, hogy az ágazatban dolgozó emberek ne kerüljenek az utcára. Másrészt a rendezvényszervező cégek hiteleinél is hasznos lehet az állami segítség, hogy ne emiatt menjenek most csődbe a vállalatok" - foglalta össze javaslatait Ganczer.

Forrás: http://turizmusonline.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek