Nyomtatás

Tisztaság közel négymillió négyzetméteren

561

A szolgáltatói szektorban tevékenykedők érzékelhetik, hogy jellemzően növekednek a minőségi elvárások a megbízók részéről. A tendencia összefüggésbe hozható a gazdasági mutatók emelkedésével.

Ebből adódik, hogy egyre nehezebb a megfelelő partnert megtalálni, illetve egyre nehezebb a megbízói igények kiszolgálása. A mikro-, kis-és középvállalatok számára tehát rendkívül fontos lépést tartani az igényekkel, ezért Bereczki Hajnalkától, a Custom Cleaning ügyvezető igazgatójától érdeklődtünk, mik a siker és a talpon maradás titkai.  

A takarítócég ügyvezetője szerint a 84, gazdaságilag is rentábilis megbízásuk sikeréhez a saját személyes részvétele elengedhetetlen, hogy minden esetben ugyanazt a maximum minőséget tudják biztosítani. Egyértelműen úgy véli, hogy a talpon maradásnak és növekedésnek a minőségi szolgáltatás és személyes ajánlás a kulcsa, amelyet nemcsak kezdetekben, hanem folyamatosan fenn kell tudni tartani, sőt növelni azt, ha lehetséges.

architecture 1837150 1920

Kimondani is sok, de a különböző megbízásokat összesítve 3 977 000 négyzetméter kitakarított területet számolhatunk össze a megbízásaink révén. Ezt gyógyszeripari gyártóból, egészségügyi intézményből, apartmanhálózatból, idegenforgalmi egységekből söpörjük össze”

– jegyezte meg humorosan Bereczki Hajnalka.

A sikeres induláshoz az ügyvezető asszony szerint „először is szükséges egy megbízás teljesítése, amelyet becsületesen elvégzünk, és az elvárható legtöbbet nyújtjuk. Számunkra ez egy cukrászda volt, amelynek saját üzemi része is van. Ő lett az első referenciánk és ajánlónk is.” A saját ügyfélszerzés mellett tehát az ajánlás is nagyon fontos, az ajánlást legtöbbször jól elvégzett munkával szerezhetjük meg.

De mi van akkor, ha már több a megbízó, mint amit magunk el tudunk látni? Nem elég a növekedést elérni, fenn is kell tudni tartani a kiszolgálást a minőség romlása nélkül. Az alkalmazott kényelmes megoldás, de úgy dolgozni a cégért, mint maga a tulajdonos, senki sem fog. Ilyen mennyiségű megbízásnál azonban lehetetlenség egy személynek mindenütt jelen lenni. Ezért kérdés a módszertana is, hogyan lehet eljutni ide, és hogyan lehet ugyanazt a minőséget szolgáltatni.

A Custom Cleaning minden egyes új megbízását úgy vállalja el ugyanis a cégvezető, hogy saját maga is bejár a kollégákkal a megbízást elvégezni. Addig dolgozik velük együtt, ameddig ugyanazt és ugyanúgy el nem tudják végezni, lemásolni, amit ő elvár. A kollégáit ehhez addig váltogatja, ameddig a legalkalmasabbat nem találja meg az adott feladatra.

industry

A kapacitásunkkal nagyon tisztában kell lenni. A mi munkaterületünkön például egy-egy bejárás folyamata több hetet is igénybe vehet. Volt, ahol hónapokat igényelt – nyilván összetett feladat esetén. Ezért tudni kell nemet is mondani, és csak úgy vállalni új megbízást, hogy az eredeti, bevált minőség megmaradjon” – árulta el Bereczki Hajnalka.

Ha össze akarjuk foglalni, hogy mire építkeztünk, mi a sikerünk titka, akkor a minőségi munkavégzés, ajánlás, mértékletes vagy fenntartható növekedés volt a kulcs” –

összegzi a cégvezető asszony.

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek