Nyomtatás

Megújul a Hungexpo - több mint 50 milliárd forintból

1130

A Hungexpón 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, új fogadóépületet és egy kongresszusi központot is építenek - közölte a Hungexpo az MTI-vel hétfőn. Az alapkövet Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, valamint Denhoffer Balázs az Expo Park Kft. ügyvezetője helyezte el a közlemény szerint. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta, hogy a főváros vezetése évek óta prioritásként kezeli Budapest infrastrukturális, turisztikai, kulturális, valamint sport célú ingatlanfejlesztéseit, és "messzemenőkig támogatja mindazokat a beruházásokat, melyek a főváros dinamikus fejlődéséhez járulnak hozzá.

Az alapítás óta eltelt bő 50 év legfontosabb napja ez a cégünk életében - mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a közlemény szerint. Budapestet már régóta megillette, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap, gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására - tette hozzá a vezérigazgató.

A most kezdődő beruházás nyomán öt kiállítási csarnok - az A, a B, a D, a G és az F - megújul, épül két új pavilon (az egyik 7500, a másik 9500 négyzetméter területtel), valamint egy új fogadó épület. A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése lesz. Ebben az épületben helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, de osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt alakíthassák át az igényeknek megfelelően.

Felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden egyes pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.

A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt. A projekt kormányzati felelőse: Fürjes Balázs államtitkár.

Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg. A felújított, korszerűsített Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ első nagy, nemzetközi rendezvénye a 2020 szeptemberére tervezett Eucharisztikus Világkongresszus lesz, amelyre 15 ezer vendéget várnak. 2021 tavaszán - a tervek szerint - a reptéri terminálok berendezéséről szóló nemzetközi kiállítást rendezik a területen. 2021-ben ugyancsak a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont a Vadászati Világkiállításnak.

(Forrás: www.napi.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek