2018. november 18., vasárnap - Jenő

„Itt élned, halnod kell” című zenés, történelmi utazás - 2016. június 17-18.

ittelnedhallnodkellA zenés, történelmi utazás 2016. június 17-18-án a Hősök terén felállított, 1500 m²-es színpadon, az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú színpadi produkciójaként kerül bemutatásra Koltay Gábor rendezésében. Az 500 fős társulat, színészek sztárénekesek, táncosok, lovasok, tűzzsonglőrök részvételével állít emléket történelmünk jeles eseményeinek.

Egy különlegesen látványos zenés történelmi utazásra invitálják az érdeklődőket, mely a honfoglalástól a rendszerváltozásig idézi meg a magyar történelmet, annak kiemelkedő, nagy időszakait, eseményeit. Ezek az események rövidebb-hosszabb időre befolyásolták a magyarság életét. A nagy tömegekhez szóló látványos produkció, méltó tisztelgés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt.

A főszereplők között láthatjuk Deák Bill Gyulát, Varga Miklóst és Vikidál Gyulát,  - akik  így együtt, közel 10 éve nem álltak egy színpadon. De ott lesz többek között  Csengeri Attila,  Kalapács József, Hujber Ferenc, Makrai Pál, Fehér Nóra, Palcsó Tamás, Vadkerti Imre is.

elnedhalnod elnedhalnod1

A színpadi show díszletét a Hősök tere teljes szoborcsoportja alkotja, amely előtt a Gabriel arkangyal obeliszkjét átölelő, háromszintes, monumentális színpadrendszer terül majd el.  Így, a 3-4 perces dalok segítségével egymás után idéződnek meg olyan történelmi korok, mint a honfoglalás, István király, László király, vagy IV. Béla király kora, a tatárjárás, az Anjou-lovag kor, a Dózsa parasztháború, a mohácsi csatavesztés, az 1456-os Nándorfehérvári diadal, Mátyás király kora,  a 150 éves török hódoltság, Buda visszavétele 1686-ban, a Rákóczi szabadságharc, a reformkor, az 1848-as forradalom, a kiegyezés időszaka, a századforduló, az első világháború, a két világháború közötti időszak, a második világégés, az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd pedig az 1989-90- es rendszerváltozás. 

elnedhalnod2 elnedhalnod3

Bár hasonló címmel 31 évvel ezelőtt Koltay Gábor rendező –  emlékezetes sikerrel – kísérletet tett egy ilyen átfogó zenemű előadására, hangsúlyozni kell, hogy a mostani egy vadonatúj zenemű, amely egy új, korszerű szövegkönyv alapján készült.

Az Esztrád Színház bemutatja: „Itt élned, halnod kell” zenés, történelmi utazás a honfoglalástól, napjainkig
Helyszín: Budapest, Hősök tere
Időpont: 2016. június 17-18-án, 20:30 óra

  • 1
  • 2
  • 3